46

Край на спора за птичките между община Пловдив и РИОСВ

Регионалната инспекция по околната среда (РИОСВ) даде зелена улица на община Пловдив за завършването на проекта за изменението на Общ устройствен план /ОУП/.  Експертен съвет на РИОСВ единодушно одобри коригираната екологична оценка на плана, с който се определя градоустройственото развитие за следващите 15 - 20 години. 

Планът беше върнат от РИОСВ за доработка, тъй като в екологичната оценка липсваха данни за птици и животни, които обитават града.  Наложи се общината и авторите на проекта да набавят необходимите данни и да го представят отново на РИОСВ за съгласуване.

Докладът с корекциите беше внесен на  1 август от главния архитект на общината Димитър Ахрянов в Инспекцията.

Тогава той коментира, че за предприемане на стъпки по завършване на ОУП трябва общинската администрация да получи информация за местообитанията на животните от Българското дружество за защита на птиците. Необходимата документация беше получена в средата на юли и данните от нея бяха нанесени от проектантите в коригираната оценка.

Становището от днешното заседание на съвета ще бъде качено на сайта на РИОСВ, след което предстои разглеждане на предварителния проект с нанесените корекции от Експертния съвет по устройство на територията (ЕСУТ) към общината и поредица от съгласувателни процедури до окончателното приемане на плана.

Актуализацията на Общия устройствен план ще реши редица градоустройствени предизвикателства на Пловдив, най-вече свързани с темите на презастрояването и зелените площи.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

10.08.2022 | 13:40

ПЛАЩАШ и си ПОЛУЧАВАШ

Отговори
4 1
Град Пловдив

Град Пловдив

10.08.2022 | 14:45

Здравей, тролче!

Отговори
4 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?