Следвайте ни

Красива хореографка по зумба, гаси пожари в Австралия

Красивата хореографка Пепи Костадинова събира помощи за загиналите животни

viber icon

Пловдивчанката, която принадлежи на целия свят, черпи вдъхновение от великолепните танцьори Славик Крикливи, Михаил Баришников и Анна Мелникова.

 

 

Казват, че ако умееш да танцуваш и възприемаш музиката със сетивата си, си свободен човек. От хилядолетия грациозното изкуство, наречено танц, се е превърнало в несловесна форма на общуване между хората, неразривно свързана с музиката. Една от най-красивите цели на танца е неговата хореография, която разказва история, каквато думите не могат.

Красивата хореографка Пепи Костадинова разказва истории още от петгодишна. Родена е в Пловдив, но принадлежи на целия свят. Обича да пътува и да се докосва до сърцата и душите на хората, които носят ритъма в себе си.

За 20 години е печелила редица признания и награди, изиграва стотици танци под най-чувствените ритми, работи със световноизвестни фигури, а в града под тепетата е добре позната като един от най-добрите преподаватели по зумба. 

Организира редица танцови класове, а последният благотворителен клас "В помощ на Австралия" дари събраната сума на Австралийския червен кръст за милионите пострадали животинки и хора от огнената стихия.

“С танците се запознах, когато бях на пет и майка ми реши след поредното импровизирано "шоу" вкъщи, че е време да ме прехвърлят в ръцете на професионалист. Така се озовах в залата по латино и бални танци при моята треньорка Мариана Дишлиева.

Била съм много малка, но въпреки това помня ясно как с първото влизане в залата се опитвах всячески да сдържа сълзите си от срам и притеснение. Виждайки всички тези невероятни и извадени от приказка танцьори, се почувствах странно, но щом се успокоих, не откъснах поглед от тях до края на тренировката", спомня си с усмивка пловдивчанката.

Магията на танца я пленява и неусетно се настанява в сърцето завинаги. Пепи черпи вдъхновение от великолепните танцьори Славик Крикливи, Михаил Баришников и Анна Мелникова. За нея те са силни личности с непоклатима воля. 

“Имала съм и трудни моменти, в които си казваш, че това е последният ти път на тренировка, но съм имала и щастливи моменти, които те карат да мечтаеш още повече. Когато се състезавахме с моя партньор, пътувахме непрекъснато за състезания и участия. От деца имахме много динамичен живот, а и родителите ни покрай нас. Те пътуваха, радваха се и плачеха с нас. Мамо и тате, ако сега четете вестник "Марица" - благодаря ви!”, намига хубавицата.

Костадинова е бакалавър по Международни икономически отношения, а в момента следва магистратура "Рекламен мениджмънт" в НБУ.

За успешния баланс между сериозността на образованието и бурните трепети на танците Пепи казва, че е намерила своя начин да “приземява" понякога летящата си натура.

“Още от по-малка се опитвах да балансирам между образование, танци, време за себе си и приятели. Невинаги беше лесно, но благодарение на приятелите и близките ми и тяхното разбиране и подкрепа нещата не бяха толкова трудни - подчертава тя. - Вярвам, че танците са еликсир за младостта не само външно в човека, но те украсяват и всяко кътче на душата, избистрят тъмнината и създават нови красиви светове. 

А доказателство за това е благотворителният зумба клас "В помощ на Австралия", който се състоя преди броени дни в Dance Station Plovdiv.

Щастлива съм, че дойдоха много хора да подкрепят идеята, с която да дадем своя принос за огнената трагедия. С всички тях танцувахме с каузата да съберем колкото можем повече средства, които да бъдат в помощ на пострадалите животни и хора, заради огромните нестихващи пожари в Австралия", казва Костадинова.

Пловдивската красавица вярва, че най-красивата част на това да танцуваш е да помагаш както на останалите, така и на себе си.

 

"Born2Dance" - отворено за всеки

Зумбата се появява в живота на Пепи Костадинова, когато тя е на пет, и става неизменна част от самата нея и до днес. Преди 5 години усилено започва да организира фиестата "Born2Dance" и много от приятелите, както и тя, са категорични, че то я описва най-точно. 

“Благодарение на зумбата се запознах с много професионалисти, но и създадох много ценни приятелства. Хората, които идват на моите класове, не са просто ученици, а моето семейство", смята денсинструкторката.

Пепи разкри, че тазгодишната "Born2Dance", която ще се проведе на 16 и 17 май, ще бъде насочена не само към зумба, а и към други стилове танци и е отворена за всеки, който иска да изживее невероятен танцов уикенд.

снимка на автора

Кристина Гайдаджийска

Редактор-репортер - екип "Шоу"

Редактор   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?