Следвайте ни

Красимир Асенов става кмет на "Северен"

viber icon

Зам-кметът на "Северен" Красимир Асенов ще изпълнява длъжността кмет на района, докато не минат местните избори.  Временното му назначаване ще се гласува в Общинския съвет във вторник, когато е насрочена извънредната сесия. Предложението е внесено от Община Пловдив, каза шефката на местния парламент Савина Петкова.

Както "Марица" писа, досегашният кмет Ральо Ралев, който беше арестуван по обвинение за корупционни практики, е предсрочно освободен по негова молба. Решението на ОИК  е предоставено на Общинския съвет. Красимир Асенов е единственият зам.-кмет на района, който не участва в предизборната кампания като кандидат.

До 2006 г. той е работил  като главен експерт по европейски програми и социални дейности  в район ,,Източен”.. След конкурс е бил  назначен за шеф на отдел в  дирекция ,,Социална политика” към  Община Пловдив, а след това  - за зам.- кмет на ,,Северен”. През това време е успял да защити докторска дисертация.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?