Край на сагата: Дават акт 16 на Градския дом на културата!

Държавната приемателна комисия, назначена със заповед на шефа на ДНСК, започва да проверява всички съоръжения и ремонта на Градския дом на културата "Борис Христов".

Срокът за издаване на Акт 16 е 17 септември, но кметът Иван Тотев се надява още тези дни сградата да бъде въведена в експлоатация. Пръв, още в 10.30, в дома на културата пристигна заместник кметът по строителството Димитър Кацарски.

Нищо не мога да кажа, комисията е на ДНСК, но трябва да присъствам навреме, рече той, леко притеснен. В комисията участват всички държавни институции - специалисти от ДНСК, от община Пловдив, проектанти, надзорът, изпълнителят гръцката фирма "Актор", РИОСВ, пожарната.

Реконструкцията на дома струва на градския бюджет 20 милиона лева с ДДС. Ремонтът продължи като една безкрайна сага - шест години, в които влиза и проектирането. Сградата е променена до неузнаваемост, но още при откриването й, макар и без Акт 16 - малко над 500 места.

Преди комисията да започне работата по огледа, двама работници трескаво оправяха външната врата. Беше се развалила бравата.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Боянова

Боянова

03.09.2013 | 15:06

Ако не беше изгоряла сцената на Драматичния театър щеше ли да получи акт 16?

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?