Следвайте ни

КПП-тата паднаха и пловдивчани хукнаха към вилите

viber icon

Пловдивчани масово се изнесоха от града, след като още в полунощ срещу 6 май 13 КПП-та на входовете и изходите бяха премахнати. Трафикът беше по-натоварен в ранните часове, но никъде не се образуваха задръствания, показа проверка по основните пътни артерии.

"Отиваме до вилата в Дедево да я стегнем за лятото, че скоро ще започнат жегите. Чухме, че още от 10 май ще стане страшно. Не сме припарвали горе, откакто въведоха извънредното положение, защото решихме да не шмекеруваме. Често казано, бяхме приятно изненадани, че махнаха блокадите толкова скоро, бяхме се нагласили да чакаме до юни", обясниха съпрузи, които зареждаха на бензиностанция своя "Опел Омега", преди да напуснат града. 
 
"Излизахме и влизахме, докато беше блокадата, но падаше голямо висене и мотаене с тия декларации и опашки. Много сме доволни, че махнаха КПП-тата. На практика, който искаше да отиде някъде, го правеше и преди, но ставаше бавно и с много нерви. Сега всичко е нормално, дано само не решат да върнат пунктовете, ако заразените скочат много", коментира 57-годишният Бисер Джамуров, който също напускаше Пловдив със семейството си.
 
"Баща ми е Георги, отиваме да хапнем едно агне в Храбрино с родата. Не сме се виждали повече от месец. Децата най-после ще се натичат на воля, че ни подлудиха вкъщи. Разхождахме се в парковете в Пловдив, ама на село е друга работа, направо е рай след тоя домашен затвор", обясни 42-годишният Атанас Георгиев, който возеше в своя фиат цялото си семейство, включително и една немска овчарка. 
 
Младежи пък победоносно ръкомахаха от прозорците на своето ауди и крещяха "свобода", докато се изнасяха по бул. "Васил Левски", сочейки мястото, където преди беше КПП-то. 
 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?