49

Който може, го може: „Съединени за Пловдив“ с най-сериозен бизнес нюх в ОбС

В Общинския съвет ГЕРБ залагат предимно на бивши кадри от администрацията. Така от група от 13 съветници само Спас Шуманов към момента има собствен бизнес. През август 2023 г. той е създал фирмата „Рециклиране и възстановяване“ ЕООД с широк спектър от дейности, според Търговския регистър.

От десетимата съветници на ПП-ДБ собствен бизнес има Александър Ракшиев, като той е регистрирал фирмата си „Чомба Трейд“ ООД в съдружие с Лилия Тодорова през миналата година. Дружеството ще се занимава предимно с търговска и посредническа дейност в страната и чужбина.

Адвокат Георги Рогачев от коалицията също има фирма - „Рото Консулт“ ООД, което дружество също като при своя колега е основано 2023 година.

И Николай Гюров от ПП върти фирма в съдружие - „Номер Седем“ ООД, която в последния си финансов отчет е имала оборот от 581 хил. лева. Колегата му Тодор Токов пък има две фирми - една от 2023 година и една по-стара - „Ай Ти Сълюшънс“, която по последни данни е генерирала около 50 до 70 хил. лева оборот на година.

В „Съединени за Пловдив“ бизнесът е на почит. Цели 7 съветници развиват свой бизнес. 

В 4 фирми има участие Георги Колев, докато колегата му Владимир Кисьов е абсолютният бизнес рекордьор, като към момента той притежава напълно или на акционерен принцип дялове в 9 дружества, а в различни моменти тази бройка е стигала до цели 25. Костадин Гаров пък е едноличен собственик на една фирма и съдружник в още две. Със сериозен бизнес зад гърба си е и Кирил Търев, който притежава дялове в общо 10 дружества към момента. Едва една фирма пък има колегата им Стефан Послийски.

От групата на „Браво, Пловдив“ със собствен бизнес са Ангел Молев и Борислав Инчев.

От колегите им в ОбС от „Възраждане“ с една фирма е Виолета Константинова, докато Господин Апостолов има дялове в 4 дружества. Симеон Петров пък е с две юридически лица на свое име.

Илия Гатев от БСП е с една фирма, колкото и Калин Милчев. Костадин Палазов пък има една фирма и едноличен търговец.

С две фирми е и Тервел Борисов от ИТН. Съпартиецът му Христо Йорданов притежава еднолично или в съдружие дялове в 6 юридически лица. Али Байрам от ДПС има три 100% негови фирми, а колегата му Яшар Асан оперира с едно дружество.

Оцени новината

Оцени новината
1/5 от 2 оценки
1/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
8 коментара
Удри

Удри

27.02.2024 | 22:12

После защо градът е на тоя хал и НИЩО НЕ ВЪРВИ ОТ ГОДИНИ! Дни преди изборите, се почва с едни мили SMS-и за подкрепа и т.н. Накрая се плаща и резултатът е налице. Всички са навързани като свински черва, без изключение и има "аз на тебе, ти на мене", което за тях е ок, а градът е под всякаква критика! Идете вижда Бургас с чисто нови общински автобуси, улици, газификация и т.н. или дори Варна - всички автобуси са на ток и общински. Тук всичко по фирмички и е леш.

Отговори
3 0
салона

салона

27.02.2024 | 14:05

Смъркачев много се е избелил нещо. Да не е почнал да ходи по козметички.

Отговори
6 0
До ОИК

До ОИК

27.02.2024 | 13:13

Колев и Търев са в брутален конфликт на интереси и по закон не могат да бъдат съветници.

Отговори
8 0
Браво

Браво

27.02.2024 | 11:52

Такива хора трябва да влизат в политиката, успели и финансово обезпечени. Нагледахме се тия години, как влизат неуспешни калинки и излизат от общината богати.

Отговори
3 8
eleniv

eleniv

27.02.2024 | 13:29

А тези излизат още по-богати!

Отговори
7 0
Дюлгерин

Дюлгерин

27.02.2024 | 11:46

Фирмите им са на държавна и общинска ясла , не оперират а и не могат на свободния пазар.Най-лесно е на държавната софра.

Отговори
8 1
Нали така?

Нали така?

27.02.2024 | 11:01

Няма проблем да вземат по-малко пари за сесиите. Все пак са изявили желание да работят за Пловдив

Отговори
8 0
Д-р Зорге

Д-р Зорге

27.02.2024 | 10:44

Да се сезира КПКОНПИ и дасе установи всичко ли са декларирали и дали нямат съдружие и взаимоотношения с общински фирми!Защото и лицето Колее,Търев ,Кисьов о др.имат явно противоречие със закона и взаимоотношения с Ощински фирми,което е явен конфликт на интереси!

Отговори
12 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?