Следвайте ни

Кой накъде за Великден: Бебето яхва мотора, Манол Пейков събира приятели

Бивш МВР шеф опъва трапеза в Ябланица, чакат човек на Слави в Бутан

viber icon

Великден е! Право на празник имат всички православни християни. Дори и депутатите, които не се изпотиха кой знае колко от старта на този очертаващ се рекордно кратък парламент. „Марица“ попита няколко от тях как ще карат празника и спазват ли  специални ритуали извън обичайните. 

Манол Пейков, който дебютира в Народното събрание като избраник на "Демократична България", няма търпение да се прибере в Пловдив.

"Ще се видя с много приятели, но на самия празник ще бъда със семейството", обясни синът на Божана Апостолова.   

Неговият земляк и колега от БСП Иван Петков - Бебето няма търпение да яхне мотора към село Руен, където родът му има къща. „Там ще бъда на Великден, ще се съберем със семейството“, сподели червеният депутат.  

„Няма съмнение, винаги избирам най-хубавото червено яйце. Но важното е да се съберем семейството.  

Аз лично много съм се затъжил да покарам мотора. В това хубаво време задължително ще съм с него.“

Преди това на 1 май Бебето ще бъде в Първомай заедно с президента Румен Радев,

който ще е на посещение за празника на града.  Петков и колеги социалисти ще раздават и козунаци на деца от домове затворен тип в Пловдив.

С подобна кауза е ангажиран и лидерът на БСП в София-област Иван Ченчев. Той разкри пред „Марица“, че заедно с Корнелия Нинова ще обиколят Ботевград и близкото село Литаково, където ще изненадат с козунаци и подаръци деца. 

Ченчев има покана и за Копривщица, където на 1 май ще има възстановка на избухването на Априлското въстание.

За самия Великден депутатът от БСП няма планове. Цялото му семейство е отдавна емигрирало в Канада, а самият Иван е още ерген.

„Иначе цветът на яйцето е ясен - червен“, разкри запаленият цесекар

Бившият вътрешен министър и сега депутат от ГЕРБ Младен Маринов също не е правил никакви планове. „Може би стар навик от годините в МВР. За мен Великден винаги е бил работен ден и съм обиколял по площадите.

За нас може да е празник, но по линия на тероризма - събитие с повишен риск“, обясни Маринов.

Сега не е в системата на МВР и вероятно ще отскочи до Ябланица, където са родителите му. „Карантинирал съм ги там. Между две ваксини са, биха им "АстраЗенека“, обясни бившият вътрешен министър.

Колегата му Влади Вълев, световен шампион по кикбокс, ще пътува към родната Варна. Той е депутат втори мандат от ГЕРБ.

„На Великден ще се съберем три семейства, едно от които са кръстниците ни“, разкри Вълев.

„Винаги бъркам в кошницата и избирам яйце на късмет. Същото е като с жените“, пошегува се шампионът, който сега е треньор на националните отбори.

Покана от свои приятели във врачанското село Бутан има депутатът Андрей Вълчев от „Изправи се! Мутри вън“. Тя е за съботния ден.

На самия Великден младият депутат още няма представа къде ще отиде. Но ще е нещо скромно.

Твърдо на домашна обстановка залага доктор Александър Симидчиев от Демократична България. „Тази година няма да е нищо по-различно. Тесен семеен кръг. Колкото до яйцата - избирам продължително най-острото. Не че винаги носи успех“, призна прочутият пулмолог.

 

Здравко Димитров се черкува три пъти

Три пъти ще се черкува по време на празниците кметът на Пловдив Здравко Димитров. На Разпети петък той ще бъде в митрополитската църква "Св. Марина". В събота вечерта ще посрещне Великден на тържествената литургия в "Св. Богородица", а на сутринта в неделя ще посети службата отново в "Св. Марина". Иначе самия празник градоначалникът ще отбележи в тесен семеен кръг, а в някой от свободните дни ще отскочи до Бойково.

 

Мутафчийски и министърът у дома,  проф. Балтов отпрашва към Арапя

В домашна обстановка ще изкара Великден генерал проф. Венцислав Мутафчийски. Той разкри пред „Марица“, че няма да посети църква заради епидемичната обстановка, въпреки че е вярващ християнин. „Вярата се носи в сърцето“, поясни Генерала.

Никакви планове не е правил проф. Костадин Ангелов. Здравният министър ще е на Великден у дома, но празнуване е силна дума, тъй като ще следи постоянно обстановката в страната.

Не очаква телефонът да спре да звъни, а и вероятно сам ще обиколи през почивните дни болници и ваксинационни центрове.

Два дни отпуск е взел шефът на „Пирогов“ и член на Щаба проф. Асен Балтов. Те обаче са на 5 и 7 май.

Великден травматологът ще изкара в домашна обстановка, но със сигурност ще отскочи и на няколко проверки как вървят зелените коридори за ваксиниране в „Пирогов“.

Проф. Балтов ще се отпусне чак за Гергьовден, когато ще се отправи към любимата къща над къмпинг „Арапя“. „Синът ми е Георги, баща ми е Георги. Въобще, за нас това е един голям празник, ще го отбележим и тази година“, разкри пред „Марица“ проф. Балтов. 

Автори: ИВАЙЛО ЙОЛЧЕВ, ДОНЧО ДОНЕВ

 

 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?