Следвайте ни

Костадин Язов за църквата в "Коматево": Хората да сигнализират ДАНС и полицията, а не да изземват функциите им

viber icon

"Нищо не можем да направим, докато няма черно на бяло фактически обстоятелства. Ако има нещо нередно и притеснително, хората трябва да подават сигнали до отговорните служби - полиция и ДАНС, дори и в кметството, а не да изземват функциите им и да предприемат действия на своя воля". Това каза пред "Марица" кметът на район "Южен" Костадим Язов във връзка с напрежението в "Коматево" заради църквата "Жътвари". 

Той коментира, че сагата датира от поне година. От старта на пандемията обаче дейността на църквата на ул. "Захаридово" замряла и не се е вдигал шум. 

"Обадихме се в ДАНС,  проверихме. Църквата е регистрирана по Закона за вероизповеданията", посочи Язов. 

Райкметът разказа, че преди повече от година е бил сигнализиран за разлепени афиши по парка за мероприятие и за дейността на същата тази организация.

"Направихме проучване тогава, от ДАНС провериха, наблюдават ги. Ако има такъв случай както се твърди, че примамват деца, който очевидно е притеснителен и не бива да остава без последствия, редно е да се сигнализира и да се предприемат законни действия. Иначе срещу какво ще се протестира? Има си методика на работа", коментира Язов и допълни, че проблемът с църквата е нашумял отново от началото на седмицата.

По думите му е много по-добре и ще има по-голям ефект да се действа неочаквано и изненадващо след сигнали, отколкото да се тръби по социалните мрежи и по медиите, защото написаното там се чете от всички. 

Хората от квартала, а и не само, оприличават дейността на църквата "Жътвари" с тази на "Свидетелите на Йехова". Притеснени са и затова утре от 11 часа ще изразят недоволството си. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Не разбрах

Не разбрах

16.05.2021 | 08:14

И защо Данс и Коматево се чувстват застрашени, че са прочели нещо от Библията? В цял свят хората четат Библията и вярват е написаното там,само у нас- са застрашени? Ми четете бе,не бъдете неввжи...

Отговори
7 1
Кмет като гара разпределителна

Кмет като гара разпределителна

15.05.2021 | 21:45

Кмета каза да потърсите арменския поп да оправи нещата!

Отговори
5 3
ДЪРЖАВНА ЦЪРКВА НЯМА!  РЕЛИГИОЗНИТЕ ФАНАТИЦИ ПАКОСТЯТ ПО СВЕТА!

ДЪРЖАВНА ЦЪРКВА НЯМА! РЕЛИГИОЗНИТЕ ФАНАТИЦИ ПАКОСТЯТ ПО СВЕТА!

15.05.2021 | 17:54

Алчният властолюбив кариерист с РОЛЕКСа (БЯЛО БУЛО сънува!) Герголюб БАРЕТОВ (баща му е Бияч-БАРЕТА от потомствената Номенклатура на БКП!) организира четници за МОНОПОЛ. ДЪРЖАВНА ЦЪРКВА почти уредиха с Послушниците от РежимаБоБоТРИ (дето ЧЕТИРИ не успя да докопа, та падна от власт, изритан от Народеца). *р*вославието със ятаците от *р*восъдието заграби от Международната Академия по Архитектура =МАА= палатите САН КИРИКО, изградени на мястото на едни изсипани обори без нито стотинка Църковна, нито Държавна, а изцяло от джоба на българските Архитекти, които десетилетия отчисляваха половината от всеки хонорар за своя Съюз САБ. Сякаш през Турско НАЦИЯ ОТ ПОСЛУШНИЦИ ИСКАТ ПОПОВЕТЕ = = = СТИГА!

Отговори
6 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?