Следвайте ни

Костадин Язов: Враждите в парламента застрашават бюджета за 2022 г.

viber icon

Ситуацията в България е тревожна, държавата е в политическа криза и има опасност да се забави приемането на бюджета за следващата година. Това заяви кметът на район "Южен" Костадин Язов.

Като прагматик и разумен управленец Язов много държи на планирането, за да се инвестират рационално публичните средства в предварително подготвени проекти, да не се пропилява времето, защото е пари, да не се разходват нахалос и без това ограничените бюджетни средства.

Държавният бюджет трябва да бъде готов през ноември, за да се гласува в Народното събрание през декември и да влезе в сила от първия ден на новата година, напомня  бившият депутат от ГЕРБ, който отлично познава законите на страната.

Законът за публичните финанси позволява да се разходват месечно  до 1/12-а от средствата, планирани за предходната година, ако новият бюджет не е приет,  при това - без да се надвишава този размер. Тоест, в първия месец на 2021-ва  държавата може да разчита на парите, които бяха определени  за януари 2020-а, ако новата финансова рамка не се приеме навреме.

 „Всички структури, които се издържат от държавния бюджет, както и общините, които получават субсидия, ще бъдат  с вързани ръце и няма да могат да отговорят на очакванията на гражданите, въпреки че животът поскъпва, а съответно и разходите за издръжка ще нараснат“, счита кметът на район „Южен“.

Категоричен е, че трети парламентарни избори са недопустими за бедна България, тъй като отново ще се харчат допълнителни средства. Според Костадин Язов ГЕРБ  е единствена партия, която може да стабилизира  несигурната обстановка и да продължи развитието на страната. Районният кмет, който е член на ГЕРБ от учредяването, счита, че партията има твърди свои привърженици и може успешно да управлява в коалиция.

Пловдив започва все повече да прилича на европейски град, счита Язов. И уточнява: „Добрият облик на града не зависи само от администрацията, но и от мисленето на гражданите. В кметството получаваме сигнали за сметища, образували се до контейнерите за смет. Тези хора, които хвърлят боклука, включително стари мебели и строителни материали, на тротоари  и в зелени площи, знаят правилата.  Защо ги нарушават? Защо не се погрижат, например, за градинките пред блоковете, да е приятно на самите тях?“

В блока на Костадин Язов  имат косачка, направили са и сонда в градинката. Поддържат я сами.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Гешев

Гешев

28.08.2021 | 21:09

Тоя Язов ще му е последно, като Кмет. Кичука е леш от всякъде нищо не се направи. Всичките обещават за Александър Стамболийски и никой нищо не направи

Отговори
2 3
Копа бе чифутчето здраво надълбоко

Копа бе чифутчето здраво надълбоко

28.08.2021 | 17:00

Абе тоя кога успя да се спре от воаяжи по чужбинско та и мнение да изръси чифутско за Националния бюджет Да не би стинките за воаяжи да му са на привършване откакто чифутската му партия не е на власт

Отговори
5 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?