Следвайте ни

Костадин Димитров поощрява с награди любителите градинари в "Тракия"

viber icon

Любителите градинари в „Тракия” се поощряват с награди от районната администрация, ако са успели да спечелят конкурс „Цветен кът” за най-хубава градинка пред блока.

Добрата инициатива да се стимулира желанието на хората да се грижат за обществените пространства е на кмета на „Тракия” Костадин Димитров. За първи път конкурсът беше обявен в началото на първия мандат на Димитров през 2012 г. Оттогава състезанието не е спряло нито веднъж, защото, както казва райкметът, гражданите виждат положителния резултат от вложения труд.

Отличията се дават всеки месец от май до септември. Обитателите на „Тракия” сами номинират старателните съседи, а и еколозите, които обикалят района, отбелязват пред кой блок са засадени цветя и храсти, разказа зам.-кметът Веселина Стоянова. През годините между тракийците се наложи състезание и все повече жители на района се включват в озеленяването пред блоковете.

Наградите са предметни и са свързани с градинарство. Служителите питат отличените от какво имат нужда - косачка, храсторез, маркуч за поливане, които се купуват от района. Понякога спонсори помагат за инструментите.

Преди години, когато Славчо Атанасов беше кмет на Пловдив, също се провеждаше конкурс за най-хубавата градинка, но с номинации и победители за целия град. В тази инициатива участваше и общинското предприятие "Чистота". В следващия мандат конкурсът беше спрян, но Костадин Димитров възобнови добрата традиция, макар и само в управлявания от него район. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Тракийка

Тракийка

14.08.2021 | 20:19

Той народът се е опростачил, виждаме по избирателите на Слави. Поздравления за работата Ви и не се отказвайте, Тракия е най-добре управлявания квартал.

Отговори
5 0
Глупака

Глупака

14.08.2021 | 19:30

Аз пък съм на противното мнение. Засадил съм по своя инициатива много дървета около двата блока в които съм живял, но почти всички виждам ме мислят едва ли не за ненормалник, глупак или нещо такова. Даже тази пролет съсед от входа налитна на саморазправа затова че съм направил забележка на внука му че кърши клоните на дърветата. Като цяло типичен просташки и селски манталитет цари в ,,Тракия,,-отказал съм се вече от всяка добра инициатива а вие си пишете каквото искате.

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?