3906

Костадин Димитров пак дава зор на строителите за подлез "Модър - Царевец"

До края на годината ще бъдат преместени електрическите кабели и положен чугуненият водопровод в участъка от ул. „София“ до ул. „Перуника“, за да продължи работата по „Модър-Царевец“. Този
ангажимент пое Бончо Бончев от консорциум ДЗЗД "Еко Проект – Пловдив“, изпълнител на проекта на ВиК за изграждане на Южния обходен колектор, на работна среща, организирана от кмета Костадин Димитров. На нея присъстваха и заместник-кметът по строителство и инвестиции инж. Тошо Пашов, кметът на район „Южен“ Атанас Кунчев, управителят на ВиК Пловдив инж. Антон Гълъбов, както и представители на фирми и институции, които имат отношение към строителството на „Модър-Царевец“ и Южния обходен колектор.

 

„Умишлено сме се събрали в толкова широк кръг, за да изчистим детайлите, които бавят работата по двата проекта. Молбата ми е да положите всички усилия, за да приключим с този участък в максимално кратък срок, за да не се стига до налагане на санкции“, обърна се към участниците в срещата Костадин Димитров.

След като проблемът с 20-киловолтовите кабели бъде решен, продължава работата по общинския проект „Модър-Царевец“. Управителят на фирмата-изпълнител „Драгиев и Ко“ ООД Цанко Драгиев обеща, че строително-монтажните дейности в зоната ще стартират в началото на януари следващата година и ще приключат до края на април, което ще даде възможност да бъде пуснато движението в участъка от бул. „Коматевско шосе“ до бул. „Хаджи Димитър“.

Кметът Костадин Димитров бе категоричен, че облекчаването на трафика в Пловдив трябва да стане колкото може по-скоро и даде за пример съботния ен, когато при асфалтирането на бул. „Дунав“, колоната от автомобили е стигала до с. Труд.

„Съзнавам, че неудобството, което пътните ремонти и разкопаните улици създават на пловдивчани е огромно, затова искам градът да се отпуши възможно най-бързо“, отсече Костадин Димитров.
Участниците в срещата се разбраха да се събират в същия формат на всеки две седмици, за да синхронизират работата по двата проекта и да елиминират веднага появилите се пречки.

Оцени новината

Оцени новината
4/5 от 4 оценки
4/5 от 4 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
15 коментара
А "Южната транспортна тангента" която трябва да минава точно там кога?

А "Южната транспортна тангента" която трябва да минава точно там кога?

04.12.2023 | 23:35

Господин кмет, кога Община Пловдив ще строи "Южната транспортна тангента" и връзките и с бетонен мост, пробив под централната гара, Коматевски транспортен възел, пробив Модър Царевец, които са жизнено необходими за нормалния трафик на града и район Южен. Тази тангента фигурира във всички планове на общината вече 43 години. Малко ли са господин кмет 43 години живущите в район Южен да чакат общината да работи за гражданите на този район?

Отговори
2 0
комунист

комунист

04.12.2023 | 22:12

Густо! Социализмът се завръща-съвещания, заседания, оперативки ,обещания, поръчения привикване в някой партиен комитет.Строителна романтика. Накрая обекта се завършва когато е решил строителя и то с фанфари.

Отговори
1 2
Много зор за тоз Модър

Много зор за тоз Модър

04.12.2023 | 18:42

Да не се презорят само.

Отговори
2 2
Напротив много малко е зорът

Напротив много малко е зорът

04.12.2023 | 23:56

Елате вие да живеете в квартал Модър да ви питам как ще се придвижите с кола до работното си място и как ще се приберете вкъщи безпроблемно иди.оти мръсни.

Отговори
1 1
при подписани договори

при подписани договори

04.12.2023 | 18:35

да даваш зор е учудващо.

Отговори
4 1
Юлия

Юлия

04.12.2023 | 17:28

Аз на вас, всички коментиращи, изобщо може ли да ви се угоди? Клоните ти криви. Кой остави дърветата с неподкастрени клони? Кой остави сумати недовършени проекти? А малко по-оптимистично. Човекът е отскоро. Между другото не съм гласувала за него, но досега ми харесва как действа.

Отговори
5 2
А новия кмет защо мълчи за "Южната транспортна тангента"

А новия кмет защо мълчи за "Южната транспортна тангента"

04.12.2023 | 23:52

Защо господин Димитров мълчи за Транспортната тангента която трябва да минава само на няколко десетки метра от ЖП линията Пловдив София, през целия район Южен? Ако не е чувал за нея да се запозная с всичките ОУП на града от последните 50 години и подробните устройствени планове на район Южен община Пловдив където регулационно е отредена транспортна тангента на града.

Отговори
1 0
eleniv

eleniv

04.12.2023 | 17:08

То от две седмици падналите клони не могат да приберат, та за "Модър-Царевец" се събират! Аман вече!

Отговори
2 7
Лъжеца Костадин

Лъжеца Костадин

04.12.2023 | 16:25

Шушумигата пак хвърля прах в очите на хората

Отговори
8 4
Сега си почини и от утре пак плюй! Успех с плюнките!

Сега си почини и от утре пак плюй! Успех с плюнките!

04.12.2023 | 22:29

Що си слагаш грях с тези думи! Ясно е злобен си, завистлив и е сигурно, че си много мързелив. Е, да знаеш кметът всичко, което ти не си. Ще успее и ще подреди града, въпреки злобата. 12 години той и екипът му го правеха в Тракия - могат и работят, добър екип са.

Отговори
3 1
Позорен гербаджия

Позорен гербаджия

04.12.2023 | 16:08

Некадърника мутраген Димитров, то ако с ставаше със зор . Ай стига популизъм . Прекрати договора и неустойки ако не го спазват стига си ни къпал с хладка вода

Отговори
7 5
Тук по-внимателно

Тук по-внимателно

04.12.2023 | 18:50

Да не завторим като "зоологическата градина"! Че ще стане една... Така или иначе, договора е към финал. Ако има неспазване на срокове - има санкции /дали?/. Тъй че каквото и да е - краят на епопеята е близък! Още малко остава - ще се изтърпи. Нека всичко е урок за управляващите - как не бива да се прави!

Отговори
8 0
Бла - бла

Бла - бла

04.12.2023 | 16:04

Среща за имидж на новоизбраните /по-скоро натрапени след фалшификации/ "началства"! Приказки от типа "възможно по- скоро", "ускоряване" са ала - бала! Човек, познаващ проблемите на такива срещи поставя срокове за изпълнение! Без такъв /срок/ се очаква ... нова среща за уточняване как нищо не е направено! Никакво "предаване и приемане", освен ключовете от канцелариите не е имало!

Отговори
8 3
Димитров южно от ЖП лин. Пловдив София има трасе за булевард-тангента

Димитров южно от ЖП лин. Пловдив София има трасе за булевард-тангента

05.12.2023 | 00:05

Как ще се преборите с трафика в града като не работите за строителството на одобрени по регулация булеварди-тангенти!

Отговори
1 0
Този   булевард-тангента трябва да се прекръсти от Южен на Централен

Този булевард-тангента трябва да се прекръсти от Южен на Централен

05.12.2023 | 02:09

Колко десетилетия минаха в чакане и е нормално, от Южен да се прекръсти на Централен, тъй като града се застроява до границите община Родопи. Но защо Община Пловдив още спи?

Отговори
1 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?