71

Костадин Димитров назначи спец по информатика за трети зам.-кмет

Владимир Темелков е новият заместник-кмет по европейски проекти и дигитализация

 

Владимир Темелков е новият заместник-кмет с ресор „Oбразование, бизнес развитие и европейски политики“. След гласуване на новата структура на Община Пловдив ресорът ще бъде трансформиран в „Дигитализация, европейски проекти и бизнес развитие“. Той е назначен на мястото на Стефан Стоянов, който подаде оставка.

В предишния мандат Темелков беше общински съветник от "Съюз за Пловдив" на Дани Каназирева.

Той завършва информатика в ПУ “Паисий Хилендарски”, а след това специализира бизнес информатика и завършва с почести.

Преподавал дълги години на студенти в специалност информатика към ПУ “Паисий Хилендарски”, в сферата на иновациите и информационните технологии. Високо уважаван в академичните среди, в град Пловдив. Многократен участник и ръководител в състезания по Информатика, награждаван от БАН и международни организации. 

Собственик на една от най-големите софтуерни фирми в България, в която работят над 150 човека, както и на една от най-успешните строително-инвестиционни компании в Пловдив и региона. Участва в множество благотворителни и социални каузи.

В периода 2019-2023 е общински съветник, през което време отстоява важни за град Пловдив проекти, сред които: Консервация и реставрация на ХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ и ОУ „Княз Александър“, на които е възпитаник, басейн “Младост”, запазване на безплатна Синя зона за електромобили, изграждане на детска ясла в кв. “Съдийски”,  създаване на ясни правила и политика за използване на електрически тротинетки, изграждане на множество детски площадки, паркове и други.

Владимир Темелков има множество позиции и предложения за дигитализация на Община Пловдив за въвеждане на ГИС(Географска информационна система), видеонаблюдение и оптимизация на трафика, за които проекти ще има възможност да работи и реализира в ресора си „Дигитализация и Европейски проекти“.

Говори перфектно английски и немски.

Оцени новината

Оцени новината
3/5 от 11 оценки
3/5 от 11 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Вяра

Вяра

14.11.2023 | 15:20

Какво общо има този с Хуманитарната ??? НИЩО! Хуманитарната се реставрира благодарение на родители!а за Княза не намериха време 4 години Зико и Сие да усвоят 5 милиона, за да построят ново уще!

Отговори
5 1
МОДар

МОДар

14.11.2023 | 13:23

Не изглежда да е цървул като средният гербер, но никога не е късно.

Отговори
8 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?