Следвайте ни

Костадин Димитров и Веселина Стоянова в кампания „Топъл обяд“ пред болница „Медлайн“

viber icon

Кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров и неговата очарователна заместничка Веселина Стоянова се включиха в кампания „Топъл обяд“, която се организира от Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите по инициатива на президента доц. д-р Невен Енчев. Двамата раздадоха храната на нуждаещите се пред болница „Медлайн“ и бяха посрещнати от хората с благодарности и пожелания за здраве и успехи.

Ще се радвам в навечерието на светлите християнски празници да получите още повече топлота, съпричастност и увереност, че има кой да ви помага в трудни моменти, заяви Димитров, който започна третия си пореден мандат като кмет. 

Той отбеляза, че на голяма част от тези възрастни хора синовете и дъщерите живеят и работят в чужбина. Знам, че не всички страдат от сериозни материални затруднения, но се чувстват самотни и са щастливи от всеки жест на внимание. Затова като кмет на района още от самото начало организира различни благотворителни каузи, в които се стреми да привлече и представители на бизнеса. Със съдействието на предприемачи  осигурява топла храна за 40-50 души от „Тракия“ всеки четвъртък. По идея на кмета е сформиран и отряд за пазаруване. По този начин не само помагаме на по-възрастните, но и привличаме вниманието на младото поколение, което учи да бъде съпричастно към проблемите на обществото, посочи Димитров.  

Според вицепрезидента на Федерацията по таекуондо инициативата на доц. Енчев в подкрепа на хората в нужда заслужава уважение, защото се отличава с постоянство и близо 6 години се реализира успешно, независимо че той в момента развива бизнеса си в Германия. 

Хората, които и този петък получиха храна, изразиха своята благодарност към президента на Ортодоксалния орден. Пенсионирана деятелка от сферата на културата изтъкна: „Той ни е дал дума, че ще ни помага, докато има възможност и наистина държи на нея! Господ да му дава здраве, дълъг живот и много успехи!“

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?