Следвайте ни

Кошмарът на една длъжница: Облепиха входа с името ми, дебнат ме в офиса

viber icon

Кошмарна история за сблъсък с колектори разказа пред "Марица" 58-годишна пловдивчанка.  Тя е изтеглила заем от 800 лв. преди година. Върнала е точно толкова до момента, но по договор сумата за връщане е 1580 лв. Многократно е разговаряла с кредитора и е обяснявала, че към момента изпитва сериозни затруднения заради болест, непосилни лекарства, както и заради недобросъвестен работодател. В крайна сметка кредиторът я дава на събирачи.

„Ето от този момент започна кошмарът. Веднъж се върнах от работа и заварих входната врата на блока облепена от горе до долу с надпис длъжник и отдолу моето име. Груб господин ме увери, че „това е най-малкото, което ще ми се случи, ако до няколко дни не покрия цялото си задължение“ и ми затвори телефона.

Мина около месец, когато в почивен за мен ден непознат мъж ме потърсил на работното място. Разказал на шефа ми, че съм измамница, че съм взела пари и не съм дала нито стотинка, че съм се криела. Това е лъжа.

В следващите дни ме чакаха пред офиса, в който работя. Всяка сутрин ме посрещаха там и ме притискаха да плащам. Казах им, че ще позвъня в полицията, и те се махнаха. Но телефонният тормоз продължава до ден днешен.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?