Кооперацията на "Руски" не пречи на пътя, твърди общината

Пътното платно на булевард „Руски" към моста на „Герджика" не прави завой и намиращата се там нова кооперация не измества оста на пътя, коментира шефът на дирекция „Строителство" в общината инж. Тодор Пашов по повод полемиката по случая. Когато ремонтът на булеварда и на втория мост бъдат завършени, всички ще видят, че платното не прави завой около къщата, а си е съвсем право, както е по проекта, допълни още Пашов. Главният архитект на Община Пловдив Румен Русев също обясни, че строежът има всички нужни документи и разрешения и по казуса няма нарушения на законите и на изискванията, съобщават от пресцентъра на общината.

Шефът на строителната дирекция Тодор Пашов обясни, че когато трябва да се срещнат и включат две противоположни улични платна едно в друго, които не лежат на една ос, има редица изисквания, по които това да стане. Ако начертаем осите на моста и на бул. „Руски" като права линия, то те се разминават и никъде няма да се срещнат. Ако съединим с трета линия двете оси, то тези криви се пресичат в остър и тъп ъгъл, което ще доведе до невъзможност двете пътни платна да функционират. Къде сте видели улици да се свързват по този начин,  обяснява Тодор Пашов. Има задължителни строителни изисквания, които се наричат минимални изисквания за изграждане на автомобилни пътища и според които строители и проектанти са длъжни да осигурят безопасни хоризонтални криви. По тази причина се прави леко изместване на осите на пътните платна, увеличава се радиуса на кривите и така двете противоположни платна могат да се слеят плавно и съобразно задължителните изисквания за безопасност. По тази причина се получава една оптическа илюзия, че платното прави завой. Всъщност това не е така и когато разчистим терена от старите къщи и строителството приключи, ще видите, че платното не прави завой, обясни инж. Тошо Пашов.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
gonzalez

gonzalez

30.10.2009 | 19:54

По-голям тъпизъм от тази новострояща се кооперация на Руски отдавна не бях виждал.Някакъв корумпиран архитект е дал разрешение и сега всички,целият град,се принуждава да се съобразява с безхаберието и корупцията!Нима не е било отдавна решено за разширението на Руски.Кой би дал разрешение за сграда точно в центъра на това разширение,та сега да слушаме алабализми кои оси се пресичали и кои не...

Отговори
0 0
rumen

rumen

30.10.2009 | 12:41

Napravena e prosto ot inat.

Отговори
0 0
joro

joro

30.10.2009 | 07:11

"Aко начертаем осите на моста и на бул. „Руски" като права линия, то те се разминават и никъде няма да се срещнат..." По-голяма глупост от това не бях чувал. Всяко дете знае кога две прави не могат да се пресекат - когато са успоредни. А геният, изказал горното твърдение да сменя професията, докато не е късно.

Отговори
0 0
ПЕТКО

ПЕТКО

30.10.2009 | 07:04

КАРАИВАНОВ, ТИ СИ БИЛ ГОЛЯМ РАЗБИРАЧ БЕ !!

Отговори
0 0
А.Караиванов

А.Караиванов

29.10.2009 | 20:37

Ясно е, че никой няма да си признае (Пашов, Русев и т.н.), че макар и законна са допуснали дивотия с кооперацията, най-малкото защото затваря видимостта към моста, пък и живота в нея ще бъде ад. По-важно е друго. Защо е целият този строеж? Опира в 6 септември, който не може да бъде разширен. Продължава по Руски, който също не може да бъде разширен. По странни криволици се излиза от двете страни на бул. Марица, който не бива да се разширява - и без това зелените площи са кът. Оттакък е бул. България, който също не може да се разширява. Не се решава никакъв транспортен проблем. За какъв дявол още декари бетон и асфалт в центъра на града? Хайде да застроим Марица, че да не пречи!!!

Отговори
0 0
мими

мими

29.10.2009 | 16:09

някой да има нещо да каже пред фактите и боговете мълчат

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?