Следвайте ни

Консорциум между „ПИМК“ и „Нивел Строй“ ще строи следващия етап от водния проект

Офертите на останалите четири фирми и обединения са декласирани 

viber icon

Следващият етап от водния проект на Пловдив вече има избран изпълнител – консорциумът ДЗЗД „Дунав – Брезовско“, в който влизат пловдивската фирма „ПИМК“ ООД и непознатата до момента в Пловдив „Нивел Строй“ ЕООД от пернишко.

Компаниите ще работят заедно в района на булевардите „Дунав“ и „Брезовско шосе“. Стойността на избраната офертата е 18 350 704 лева с включено ДДС. 

По план проекта "Реконструкция на канализационната и водопроводна мрежи на град Пловдив, етап 1, квартал (част) 10; бул. "Дунав" - "Брезовско шосе" ще обхване бул. „Дунав” (в карето между бул. ”Васил Априлов” и бул.”Брезовско шосе”), както и бул.”Брезовско шосе” (от кръстовището с бул. „Дунав” до Северен обходен колектор).  

Комисията е отстранила всички останали четирима кандидати за мащабния и ключов за Пловдив ВиК проект, възлаган от Община Пловдив. В офертите и документацията на „Запрянови-03“ ООД; „Драгиев и Ко“ ООД; „ИСА-2000“ ЕООД и ДЗЗД „Аква Билд – Дунав“ (включващ „Персек Груп“ ЕООД и „Растер-Юг“ ООД) са открити грешки и неточности.

Всички те са декласирани на основание чл. 107, т. 2, б. „а“ от Закона за обществените поръчки, според който участник се отстранява ако офертата му не отговаря на предварително обявените условия за изпълнение на поръчката. Компаниите могат да обжалват решението през КЗК в 10-дневен срок. 

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Вижда се

Вижда се

02.06.2021 | 10:14

Вече е явно че на ПИМК имат да се дават едни пари и те ще си ги получат по всякакъв начин от общината

Отговори
4 1
хахаха

хахаха

02.06.2021 | 09:55

Те ПИМК така печелят поръчките. Всички други ги отстраняват, за да е сигурно кой ще спечели

Отговори
6 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?