Конфискуваха 221 кила масло

221,5 килограма некачествено краве масло, производство на асеновградската фирма „Вълчев" ООД, е иззето от магазинната мрежа, съобщи директорът на РВМС в Пловдив д-р Светозар Василев. След направен анализ е установено, че цялата партида има отклонение от технологичната рецептура за приготвяне на масло. На опаковките било отбелязано 78 процента съдържание на мазнини, които се оказали 70. Съдържанието на вода пък било завишено, като вместо обявените 25 процента вода, се установили 29.

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
karabadgakov

karabadgakov

18.10.2009 | 14:28

Този ДИРЕКТОР НА РВМС внесе 20 годишното канцерогенно месо от Ирландия и за ред други далавери заслужено беше уволнен тогава въпреки,че оттърва затвора и сега преди седмица отново назначен /познайте защо!!!!/ от новия министър на МЗХ за Директор на РВМС гр. Пловдив, тръгнал да ми говори за 3 - 4% разлика в масленността и водвото съдържание на маслото, като за голямо престъпление, за което същото било конфискувано.Това дали не е поредния рекет на Директора да накара и последния производител на продукти от животински произход да се изследват в неговата частна лаборатория.

Отговори
0 0
Глупав гражданин

Глупав гражданин

18.10.2009 | 10:00

Хехеххе!Вярно е тва за вноската. Боже, ква грижа за хорското здраве,мазнините в маслото били по-малко! Ми айде сега да проверят и хлябовете - главно екзотичните - баварски, марсиански, плюс нарочените за "здравословни" и "диетични", плюс обявените за черни, типови и прочее оцветени - да им проверят съставите, страшно ше стане! Щото тия дни хлебарите пак надават вой за още по-високи цени, нищо че цената на пшениците по борсите държи странно ниски равнища...Плюскай, народе!

Отговори
0 0
фея

фея

17.10.2009 | 16:33

Оле, отчетохме дейност! А мазнината каква е -- мас, маргарин или някаква велика алхимия... Ми пропуснал си човека месечната вноска...

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?