2374

Концесионер на спортен комплекс плаща 50 заплати на Общината

Концесията на спортен комплекс "Авангард" в "Тракия", учредена за срок от 25 години, беше удължена вчера на сесията на Общинския съвет с осем години и четири месеца. Мотивът на администрацията е, че концесионерът поема ангажимент за допълнителни инвестиции във фотоволтаична система с цел икономия на електроенергия  и в игрища в общ  размер на 300 000 лева, след като вече е вложил 1 130 000 лева в изграждането на комплекса. 

Местният парламент обаче отказа да удовлетвори другото искане на концесионера - да фиксира годишната вноска, която по договор е в размер на 50 минимални работни заплати, според размера ѝ през 2021 г.  Съветникът от "Кауза за Пловдив" Константин Георгиев се опита да убеди съветниците да приемат това искане на концесионера, като прогнозира, че както върви, минималната заплата може да стане 1000 лева. Не забравяйте, че този комплекс е построен върху гола поляна и това е единствената концесия, където вноската в бюджета се вдига спрямо минималната работна заплата, апелира Георгиев. 

Шефката на правната дирекция в Общината обаче възрази, че приемането на това искане означава съществена промяна на договора, което е нарушение на закона. 

 Пред репортера на "Марица" съветникът беше още по-категоричен: "Това не е кабапчийница, която да печели. В комплекса има само спорт, дори и кафене няма. Ако минималната работна заплата продължи да расте със същите темпове, концесионерът няма как да издържа комплекса". 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?