Комунисти изгориха знамето на ЕС

Активистите на “Че Гевара” правят аутодафе на флага в подкрепа на Крим

Активисти на ултралявата организация “Че Гевара” запалиха знамето на Европейския съюз вчера. Акцията беше организирана в подкрепа на референдума в Крим. 20-ина  души се изкачиха до паметника и разпънаха огромен транспарант, на който пишеше: “Народи на Европа, вдигнете се”. Те издигнаха и плакати с текст: “Мы с вами, братушки” и “Фашизмът няма да мине”.

“С тази инициатива подкрепихме свободната волеизява на народа на Крим в стремежа му за отхвърляне на неонацистките претенции на хунтата да управлява в Украйна. Европейският съюз в момента е изразител на неофашистките тенденции, които заливат Украйна, каза за “Марица” председателят на Съюза на комунистите в България и лидер на “Че Гевара” Павел Иванов. Попитан защо са запалили знамето на ЕС и дали това не е криминално престъпление, той отговори: “Паленето на знамена на агресори не е криминално деяние.  ЕС в момента застава в позицията на агресор и нахлува в една чужда територия. Когато някой се стреми към война, дори и да се казва ЕС, той трябва да бъде порицан”.

Павел Иванов каза още, че поддържал непрекъснато връзка с наши доброволци, които са в Крим, и ако се наложи, от “Че Гевара” са готови да отидат там и да защитават българите. “В момента вървят едни тези в публичното пространство, че ако подкрепим  референдума, може да се страхуваме от евентуални реакции в т.нар. смесени райони в България. Но за разлика от България, Украйна не е еднонационална държава и Крим не е територия на Украйна, а република в рамките на тази страна, допълни Павел Иванов. Той се похвали, че “Че Гевара” била първата политическа организация, която се застъпила за българите в Крим.

Въпреки че акцията на ултралевите бе обявена предварително, нито един представител на органите на реда не се качи на Бунарджика. Така поругаването на флага на Европейския съюз най-вероятно за пореден път ще остане ненаказано.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
гражданка на света

гражданка на света

12.05.2014 | 16:49

Вярно е, че гражданите на Крим имат нужда от подкрепа и да бъдат чути. Жалко е, че тези са поредните, които яхват вълната и под предлог, че ще помагат прокарват извратените си идеи... с нищо не са по-различни от САЩ и ЕС.\nА това демонстративно палене на знаме е висша форма на нетолерантност. Сега знаме - утре хора, които мислят различно от тях. Крачката е малка. Това е страшно опасно! \nИзползват проблемите в Крим, за да оправдаят агресията и нетолерантността си.

Отговори
0 0
Гражданин

Гражданин

18.03.2014 | 19:28

Браво СКБ на следващите избори ще гласуваме за вас!

Отговори
0 0
bg

bg

18.03.2014 | 11:07

на тези да им се връчат призовки и на разпит\n15 дни втухларната червени мекерета

Отговори
0 0
...

...

17.03.2014 | 14:34

GLUPACITE OT KRIM STE DUHAT SUPATA ,KATO DRUGARITE SI OT ABHAZIA.....GLAD I MIZERIA...........

Отговори
0 0
алкобалко

алкобалко

17.03.2014 | 14:12

Ако поне един от тези сладури може да даде точно обяснение на термините \"фашизъм\" и \"комунизъм\" ще бъде добре.

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?