Следвайте ни

Комшии на нож 20 години заради 2 антипаркинг колчета

viber icon

Стопаните на две големи пловдивски кооперации на ул. "Средец" в "Кършияка" са на нож близо две десетилетия. Причина за раздорите са две антипаркинг колчета, поставени пред едната от тях. В първата живее бившият музикант Петко Милчев, а в другата - пловдивският хирург д-р Владимир Захариев.

Двата имота са разделени от тупик. Той служи за вход към задния двор на доктора, както и за основен вход за кооперацията на музиканта.

Д-р Захариев обяснява, че има хубав заден двор, построил е къщата си на отстояние метър от тупика, а

не може да вкара колата си там.

Проверил е в кметството в "Северен" и оттам са съобщили, че не откриват издадено разрешение за двете антипаркинг колчета. Изпратили са и писмо до комшията, в което му съобщават, че трябва да ги премахне, без да посочат обаче срок за това. „Йезуитско обяснение“, смята докторът.

Съседите му отвърнали с поставянето на знак „Паркирането забранено“ в началото на тупика преди около месец. Докторът вече отнесъл една глоба от 20 лева за това, че паркирал джипа си плътно прилепнал към кооперацията му. „Само защото бях спрял в 1-метровата ивица, която е моя земя, за която плащам данъци“, чуди се докторът.

„Ние сме тупик - няма откъде другаде да влезем вкъщи. 15 години съседът ни д-р Захариев паркира по 2-3 коли и джипове пред нас. Събрахме огромен

снимков материал за това. Децата ни не можеха да излязат от къщи. Това са 15 години тормоз“, казва пък музикантът Петко Милчев. 

Дворът на доктора, в който не може да вкара колата си

Семейство Милчеви твърдят, че преди 15 години са си изкарали разрешително за двете антипаркинг колчета. Дадено им е от тогавашния главен архитект на „Северен“ арх. Здравко Конов. Като отишли да го търсят сега, се оказало, че го няма.

В кметството нямало дигитален архив

„В писмото от Общината не се споменават срокове за премахване на колчетата. Няма да ги махнем, защото не може комшията да ни троши плочките пред вратата с джипа си. Знаем правата си и ще тръгнем, ако трябва, на съд“, заяви г-жа Милчева.

Д-р Захариев обяснява, че през годините е имал различни коли и с тях някак е можел да влезе в двора си. Сега обаче си купил джип и радиусът му на завиване не позволява да направи безопасен завой. „Бих сонда, за да мога да си мия колата, и сега с тези колчета дори това не мога да направя“, обяснява той.

Враждата ни е от години, признават семейство Милчеви, които в кооперацията си дават арт апартаменти под наем.

„Не са само плочките - отдолу има подземни комуникации -

ще се разбият, ако някой минава с тежък джип през тях.

Години паркираше две коли една след друга покрай стената. Колчетата не му пречат да завие“, убеден е Петко Милчев.

Той се заканва, ако се стигне до съд, не само да спечели делото за колчетата, но и тогава да ги премести още по-напред.

 

Тука има - тука няма вход

Милчеви предложили преди време да сложат врата пред тупика, за да не паркира никой. „Той ми постави ултиматум: ​аз ще ти дам ключ за тази врата, като си махнеш колчетата! А на него това не му е единствен достъп ​- от другата улица има вход за двора си - да влиза оттам“, отсича музикантът Милчев.

Според кад​астъра и двата имота са с високо застрояване - до 15 метра. Единствената връзка на терена на Милчеви, който е 231 кв. м, е от тупика. Имотът на д-р Захариев е 356 квадрата според кадастъра. Той обаче смята, че е най-ощетен в квартала. „Съседните парц​ели са подарени от прадядо ми на ратаите му, дали сме сега отстояние на всички и пак не можем да си ползваме двора“, казва той. 

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Мария

Мария

30.03.2021 | 16:52

Що за несериозни твърдения. Някой съсед си "отмъщавал" на Захариев като поставял пътни знаци. Ами хайде тогава всеки от нас да си постави какъвто пътен знак поиска пред дома си. Нали много е учило "докторчето"- защо ли не са му известни елементарни правила, че знаците не си ги поставяме ние гражданите, а общината- по решение на сесия на общински съвет. Какво му пречат антипаркинговите колчета на Захариев?! Видно е, че съседите му предвидливо и правилно се грижат за здравето и живота си, като знаят че съседът им или паркира пред входа им, или входът им е място за маневриране с автомобили.

Отговори
2 0
Николова

Николова

30.03.2021 | 16:36

Не зная кой представя Владимир Захариев за стопанин на голяма пловдивска кооперация на ул. "Средец" в Пловдив. За яснота да уточня господинът е собственик на скромен самостоятелен обект в една от сградите. И държа да уточня същият даже не притежава гараж. е всеизвестен с непрекъснатите си капризи. Какво му пречат антопаркинговите колчета, които видимо имат предпазна функция за живущите в другата сграда. Вероятно "докторът" в скоро време ще пожелае да паркира автомобила си пред входа на съседите си. От една страна антипаркинговите колчета са причина за създалото се напрежение, същите са поставени преди 15г., а неразбирателството между съседите било от 20г.. Питам се щом преди 20г. антипаркинговите колчета не са били монтирани тогава пък с какво са му били виновни фамилия Милчеви на г-н Захариев. Верният отговор е ясен, стига някой да иска да стигне до него. Вероятно "докторът" живее с усещането, че целият квартал му принадлежи заради дядо му, който щедро раздавал подаръци под формата на имоти.

Отговори
3 1
Съсипаха я таЯ държава

Съсипаха я таЯ държава

30.03.2021 | 16:36

Докторът вече отнесъл една глоба от 20 лева за това, че паркирал джипа си плътно прилепнал към кооперацията му. „Само защото бях спрял в 1-метровата ивица, която е моя земя, за която плащам данъци“, чуди се докторът.?????? Какво се чудиш бе момче! Не знам изобщо как си завършил и медицина! На знак забранено спиране, паркирал плътно ала бала... 1 метър..... дядо му конете си вързвал едно време на тоя парцел.. Ти сигурно и до другата кооперация си слагал каруцата и затова хората са взели мерки? Аман от филмари.... Съсипаха я таЯ държава!

Отговори
3 0
Бай Вълчо

Бай Вълчо

30.03.2021 | 13:02

От снимката се вижда че колчетата са пред вратата на кооперацията на около метър. Няма как това да е част от имота на доктора. А приказките за дядо му и "подаръка" на ратаите му са типични за тоя тип хора, които си мислят, че всичко наоколо им принадлежи по някакво старо въобразено родово право.

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?