Следвайте ни

Коматевско шосе тъне в кал заради строеж ВИДЕО

viber icon

Като кална  разорана нива изглежда  Коматевско шосе в участъка между "Еврохоспитал" и входа в квартала. За безобразната мръсотия алармира днес Румен Благоев, който живее в Коматево.  За доказателство пловдивчанинът ни е изпратил снимки и видео. На тях ясно се вижда, че пътното платно, пешеходната пътека и велоалеята са зацапани с няколко пръста кал.

На Коматевско шосе има строителен обекти и вероятно камионите, които излизат от там, замърсяват булеварда, предполагат минувачите. Общинската наредба задължава строителите да мият гумите на колите, за да не разнасят кал.

Същата картина се повтаря и на бул. "Александър Стамболийски"  в отсечката между ул. "Ст. Стамболов" и Коматевско шосе, видя репортерът тази сутрин. Калта хвърчеше във всички посоки от гумите на лек автомобил, излязал от строежа на една от кооперациите.

Спазването на Наредбата се контролира от Общинския инспекторат. Наредбата предвижда и глоби за нарушителите. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?