Следвайте ни

Комарите с мощна атака срещу пловдивчани

viber icon

Десетки пловдивчани се жалват от атаките на комари по парковете в града. Кръвосмучещите нападали основно децата, които били толкова нахапани все едно имали шарка.

Към „Марица“ се обърнаха родители от кварталите „Тракия“, „Прослав“, „Смирненски“ и „Кючук Париж“, че децата им са надупчени целите, докато си играели на детските площадки и се разхождали из парковото пространство. Те са учудени и от размера на комарите, който, по думите им, е внушителен. 

От ОП „Дезинфекционна станция“ се борят с комарите и този месец. Извършени са двукратни обработки срещу кръвосмучещите в шестте района на града, включително гробишни паркове и паркови пространства. 

Към днешна дата пръскат срещу гадинките в район „Източен“. В петък ще се обработят срещу комари кварталите „Прослав“ и „Коматево“, също бреговата зона по река Марица и гробищните паркове. 

Все пак, на родителите се препоръчва да използват препарати и мазила за защита срещу комарите, особено при излизане в открити тревисти пространства. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?