Следвайте ни

Командироват Р. Димов в София, още рокади в Пловдив

viber icon

Росен Димов заминава за София, където е командирован във Върховна касационна прокуратура, научи „Марица". Бившият апелативен прокурор на Пловдив ще изпълнява длъжността секретар на колегиума на ВКП и ще работи рамо до рамо с холандски прокурор. Ще отговарям за реформата в прокуратурата, резюмира бъдещата си работа Росен Димов. Така се слага край на слуховете, които пращаха пловдивския магистрат в политиката. Табелката с името му продължава да стои на вратата на кабинета му в сградата на площад „Съединение" на етажа на Апелативна прокуратура, тъй като командировката засега е за една година.

До две седмици ще бъдат ясни и рокадите във втория ешелон на Апелативна прокуратура. Досегашният заместник Румен Боев освобождава поста, тъй като го е заемал два мандата и по закон няма право на трети. За вакантното място ще се състезават три кандидатури - номинацията на новия апелативен прокурор Андрей Атанасов е за Божидарка Попова - досега зам.-окръжен прокурор. За поста кандидатстват Ясенка Шигарминова и Йордан Давчев, които са подали документи в деловодството на ВСС. Шигарминова е прокурор в Апелативна прокуратура, а Давчев оглавява следствения отдел.Той бе кандидат за апелативен прокурор на Пловдив, но не успя да се пребори с конкурента си Атанасов. За второто място на зам.-апелативен прокурор шефът е предложил досегашния титуляр Атанас Гичев, който има право на втори мандат. Същата е ситуацията и със зам. окръжен прокурор - там фаворит е досегашният заемащ длъжността - Марин Пелтеков.

Драма ще се развихри и за овакантеното място на прокурор в Апелативна прокуратура на Юлия Лачева, която се пенсионира. В момента 15 кандидати от цяла България са подали документи и ще участват в надпреварата. Очаква се Висшият съдебен съвет да излезе с решение за кадровите промени до 18-и октомври, когато изтича мандатът на заместник апелативните прокурори.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ

ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ

30.10.2009 | 21:13

Господин Велчев,някои прокурорки от АП ПЛОВДИВ не си пият редовно лекарствата!!!!!!!!!!!

Отговори
0 0
случаен

случаен

23.10.2009 | 22:23

Много се радвам на елитните прокурори като госпожа ЯСЕНКА ШЪГАРМИНОВА.Предполага се , че в една прокуратура от ранга на тази в гр.Пловдив нейното присъствие е достоино за продължаване линията на управление на господин ДИМОВ.Хвала и чест на командирският и глас ,арогантност и безпардонност не само към колегите и но и към случайно присъстващи люде.Дерзаите уважаема госпожо , хвала и чест за липсата Ви на елементарно възпитание и продължаваите да бъдете достоино лице на прокуратурата тя заслужава кадрите си като Вас

Отговори
0 0
СТЕФАН  СТОЯНОВ

СТЕФАН СТОЯНОВ

01.10.2009 | 22:33

КОМУ ..Я ЩЕ ДИРИ В СОФИЯ -ИЛИ ЩЕ ВНЕДРЯВА ЧЕЛНИЯ ПЛОВДИВСКИ ОПИТ ЗА "БОРБА С КОРУПЦИЯТА " !!! ТЪЖНА И МАЙКА НА МНОГОСТРАДАЛНА БЪЛГАРИЯ.....

Отговори
0 0
идеалист

идеалист

01.10.2009 | 13:39

БРАВО!? на окръжния прокурор А.Атанасов за номинацията му за апелативен на Б.Попова.Положението се бетонира.Ще спим спокойно, защото няма да останат недосегаеми...... Мечти, химери.....Е, кмета на община Садово наистина вече може да спи спокойно, нито дъжд ще го вали, нито сняг ще му тежи, нито слънце ще го гори.Що ли е то?

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?