Следвайте ни

Колите пъплят като костенурки по бул. "Никола Вапцаров"

Нов капан за шофьорите в "Кючук Париж"

viber icon

Дано завършат ремонта преди затварянето на "Даме Груев", защото излизането от квартала ще стане ад, коментират жителите на "Южен"  

Шофьорите да избягват  преминаването  в района на бул. "Никола Вапцаров" и  Коматевско шосе и да търсят обходни маршрути, ако това е възможно. Тази препоръка отправят към гражданите строителите, които сменят водопровода на двата булеварда. Ремонтът се извършва от ВиК ЕООД, както „Марица” писа.

Трафикът  стана още по-тежък от вчера, след като  беше затворено северното платно на бул. "Никола Вапцаров" в участъка от първия светофар при пресечката с ул. "Константин Геров" до Коматевско шосе. Колите  са пренасочени  по южното  платно на бул. „Никола Вапцаров”, където се движат в двете посоки. Платното е с две ленти, разделени на два коридора със сигнална лента.

Още преди седмица от Община Пловдив предупредиха, че ремонтът в тази зона започва и ще продължи до края на септември. До вчера строителите от фирма "Драгиев и ко" прокарваха новите тръби през възловото кръстовище на двата булеварда.  Задръстванията изтормозиха шофьорите, а в градския автобус пътниците нервно питаха шофьора докога ще продължи ремонтът. "Не съм строител, откъде да знам", изнерви се и водачът на рейс №16, който също беше принуден да изчаква в тапата.

По график, утвърден от Община Пловдив, смяната на водопровода на бул. "Никола Вапцаров"  трябва да приключи до края на септември.

Двама полицейски служители регулираха  трафика. Дълги колони се точеха от сутринта по Коматевско шосе още от пресечката с бул. "Александър Стамболийски" в посока центъра,  спирайки на всеки метър. На кръстовището с бул. "Никола Вапцаров" е оставен тесен улей, през който автомобилите се изнизваха на час по лъжичка. В останалата част от платното  работниците бързаха да завършат монтажа на новите тръби от чугун.

Затворена остава и крайната дясна лента на Коматевско шосе от надлеза до бул. "Александър Стамболийски". По проекта за подмяна на водопровод се работи и на бул. "Копривщица" в участъка от Младежкия хълм до Пещерско шосе, където също са въведени временни ограничения. 

Дано свършат с ремонтите в този край на района, преди да се затвори за ремонт ул. "Даме Груев", защото тогава ще настане истински ад, молят се шофьорите. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Драгиев и Ко са нашите хора

Драгиев и Ко са нашите хора

29.07.2021 | 10:07

И при Тотката - пак. Техния девиз е - копаме и бегаме. Около тепето вече 4-ти месец е разкопано, а трябваше да са два.

Отговори
3 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?