1939

Коледна елха грейва на площада на 1 декември

Кметът лично ще запали светлините в 18,00

Хиляди лампички ще грейнат празнично на градската елха на 1 декември в Пловдив.За коледното дърво вече е подготвен подиум на шадравана на пл. „Стефан Стамболов“, където по традиция вече 22 години се посреща Коледа, а след това и Нова година. Церемонията ще започне от 18 часа, след като кметът Здравко Димитров ще запали светлините. С концерт, в който ще участва пловдивският Хор на момчета, ще бъде даден старт на зимен празничен месец.

Елхата е изкуствена, след като преди време местната власт категорично се отказа да погубва големи дървета. Очаква се от днес да започне монтажът на 13-метровата красавица, за да може навреме да бъде украсена с коледни играчки. Елха вече радва минувачите и в район „Западен“. По традиция коледни дръвчета ще бъдат поставени и в другите райони на Пловдив.

За празничните дни Община Пловдив подготвя маратон от концерти на пл. „Стефан Стамболов“. Танцьори, музиканти и певци ще се качат на сцената още на обяд на 24 декември, а на 25-и, 26-и и 27-и концерти ще има по обяд и вечер.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?