Следвайте ни

Когато се работи с любов, конкуренция няма

15-и рожден ден на Учебен център „Пепе“

viber icon

Изискано парти се състоя в Центъра за красота и професионално обучение „Пепе“. Поводът беше 15-годишнината от създаване на учебния център и началото на новата учебна година.

При спазване на всички предписани ковид мерки чаровната домакиня Йоана Вълчанова посрещна в стилен черен тоалет гости и приятели, които са нейни дипломирани курсисти, колеги и желаещи да стартират сега през новата година.

Сред балони, цветя и нежна музика коктейлът беше открит типично по женски, с леко закъснение. Йоана започна презентацията си с тост-поздрав към своите гости и с ретроспекция на тези неусетно изминали 15 години.

„Първият випуск беше от 10 души козметици в далечната вече 2005 г.“ На екран се появи снимка с усмихнатите лица на момичетата от първия курс, част от които присъстваха сред гостите на вечерта. В началото започват с курсове за козметици, като впоследствие към програмата на Учебен център „Пепе“ се добавят и такива за фризьори, маникюристи, гримьори. „Сред тях прави впечатление Ашли, която, тъй като не говори български, се нуждаеше от превода на своя съпруг“, сподели с умиление домакинята. През годините се оказва, че най-много желаещи професионална квалификация има сред маникюристите.

Находчивостта и професионализмът на Йоана създават марката и запазват „Пепе“, но за да бъде днес тя еталон за качество, нейната създателка се доверява на своя екип от мотивирани и отлично подготвени преподаватели. „Аз не бих се справила без тях - казва тя, а в очите ѝ се чете всичко останало. - Най-голямата инвестиция след доброто образование се оказват хората, с които работиш. Тези, на които се доверяваш, с които се обогатяваш, с които, спорейки, стигате до истини, които са в интерес на работата, които те доизграждат и усъвършенстват.“

Завършилите обучение в учебния център получават свидетелство за професионална квалификация, лицензирани от НАПОО към МОН. На видеопрезентация домакинята показа кои са единствено признатите в България сертификати, а при желание от страна на курсистите могат да се сдобият и с юропаст, който позволява да се работи и в Европа.„Имаме такива кадри в Холандия, Германия и Белгия“.

Презентацията на Йоана беше прекъсвана от приветствените адреси, които получи от свои колеги от цялата страна.

Цветелина Майморова - „Кралица на козметиката“от „Лидера груп“, пожела здраве и любов към професията и още: „Колеги, не спирайте да се квалифицирате“, а на юбилярката - да има все повече желаещи, които да си вземат от нейната любов към красотата и професията”.

Председателят на „Асоциация да съхраним жената“, гр. Варна, Йорданка Ненчева наблегна на това, че Учебен център „Пепе“ не е само училище за красота. Най-важното в работата на центъра е, че се дават знания и насоки, които са хуманни и добротворни.

Председателят на Асоциацията на козметиците в България Татяна Викторова силно развълнува домакинята с живото си включване. Тя изтъкна, че не може да се говори за конкуренция в бранша, когато се работи с любов. „Обичайте работата си и вярвайте, че заедно можем повече!“, бяха финалните ѝ думи.

В своята вече дългогодишна практика Йоана Вълчанова се е сблъсквала с какво ли не, но успява винаги да създаде една приятелска атмосфера и с нейните ученици, впоследствие колеги, са като едно голямо сплотено семейство. Пътят е един - „обучение, а в него да се намира винаги и място за радост и забавление“, казва тя.

По време на пандемията, която затвори възможностите за работа в сектора, екип „Пепе“ намират изход през онлайн обучението. Доказателство за успешния модел на работа са две от курсистките ѝ, които не само завършват, но и откриват свои собствени салони. Ето защо бяха наградени с грамоти за креативност и находчивост по време на пандемия.

В Учебен център „Пепе“ се предлагат курсове както за начинаещи, така и модулно обучение за добиване на допълнителни квалификации на вече завършили и работещи професионалисти. Помислено е за тези, които искат да започнат да учат, но са финансово притеснени. За тях е предоставена възможността „Пепе лизинг“, която позволява да се учи и плаща разсрочено, без лихви.

Пандемията промени не само живота, но и формите на дамите и господата. Специалистите в центъра намират изход от ситуацията с уникалната апаратура, която извайва телата и която можете да наемете от центъра, защото той непрекъснато осъвременява своите машини и дава бизнес възможност за тези, които не могат да си го позволят. Трите най-търсени естетични процедури се оказват лифтинг, целулит и епилация.

През последната 1,6 -2 г. в „Пепе“ са разработили консултантски услуги. С помощта на специалистите в центъра, които да дадат своите професионални насоки, и счетоводител-консултант, който да пресметне възможностите и евентуалните рискове, можете да потърсите помощ в избора на помещение и подходяща апаратура за откриване на бюти център, рекламната и маркетинговата стратегия, намирането и задържането на клиенти, качеството на предлаганите услуги и повишаването на рентабилността, защото „в крайна сметка всеки работи и заради своята потенциална печалба“. Единствено в учебния център се предлага възможността за работен стаж от 3 до 6месеца с реални клиенти, което позволява теоретичните знания да се затвърдят в практическа среда.

В края на официалната част Йоана награди с дипломи свои отличени ученици и колеги и раздаде специални награди, изтеглени след томбола с анкети, която се разигра.

Надежда Грозданова - преподавател по фризьорство в учебен център „Пепе“ и дългогодишен треньор за напреднали, с много емоция и любов разказа за своя професионален опит. За нея професионализъм се развива от знанията, затова, както самата тя посочи, „човек трябва непрекъснато да се обучава, да се развива, да е в крак с новото“. Надежда Грозданова, Елена Донкова - преподавател по маникюр, Надя Загорчева - микропигментация, Елица Симитчиева и целият екип от 25 преподаватели вярват в общото бъдеще на учебния център и на неговите курсисти, защото в семейството на „Пепе“всичко е изпипано до най-фините детайли, за да получат от преподаватели, до ученици, а след това и клиентите, само най-доброто!

Коктейлът продължи с музика и професионални разговори до късно вечерта, а ние от „Марица“ пожелаваме не само успешна нова учебна година, но и още много все така емоционални и усмихнати рождени дни!

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

център за красота ПЕПЕ

център за красота ПЕПЕ

03.09.2021 | 08:22

Благодарим на журналистите от вестник Марица за партньорството и за коректното отразяване на нашето събитие. Г- жо Екатерина Жилева лично Ви благодаря за съдействието! Йоана Вълчанова

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?