Следвайте ни

Коцето Георгиев разходи шубата на Ботев до Милано

Общинският съветник загуби цял час, за да обиколи музея на "Сан Сиро"

Константин Георгиев имаше невероятния шанс да се докосне до фланелките на плеяда футболни звезди, сред които Христо Стоичков и Дейвид Бекъм. Общинският съветник бе на екскурзия в Милано със семейството си. Специално за посещението на легендарния "Сан Сиро" Коцето се бе барнал в шуба на любимия си ФК "Ботев". В музея на стадиона пловдивчанинът загуби повече от час, но времето си струваше. 

"Тук е събрана цялата история на Милан и Интер. Освен трофеите на двата гранда могат да се видят фланелки и калеври на знаменитости от терена, пред чиито имена човек потръпва - Сандро Мацола, Джани Ривера, Франко Барези, Ван Бастен, Гулит, Дейвид Бекъм, Джузепе Бергоми и много други. В специална зала са подредени и екипи на други световни величия, които са си разменяли фланелки с играчи на Милан и Интер при гостуванията на "Сан Сиро". На почетно място е изложена и жълтата фланелка с номер 8, с която Христо Стоичков е играл за Парма срещу Милан през 1995 година, месеци след като получи "Златната топка".

Мечтата ми е такъв музей да има и на стадион Пловдив и в него да я има историята на Ботев, Локо, Спартак и Марица, коментира Костадин Георгиев.

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?