Следвайте ни

Книжарница с послание : "Ще бъде по-хубаво!" СНИМКИ

viber icon

Книжарниците на Главната масово са затворени, а вратата на "Хермес" е изпъстрена с оптимистични послания и призиви да се четат книги. Любителите на литературата , разочаровани, че не могат да влязат в духовната обител, се приканват с надписите : "Ще бъде по-хубаво!", "Време е за дебелите книги", "До скоро!", "Човек оценява слънцето много повече след малко дъжд".  На четящите хора се препоръчва: "Изключи телевизора, отвори книга", а също така да си набавят четива онлайн.

На англоговорящите от книжарницата  дават съвет да останат в къщи с мотив: "Светът е затворен".  В ранния следобед на Главната има двама - трима души. Празно е, като в душата  ти без хубава книга.

Някои книжарници в кварталите обаче продължават да работят за радост на почитателите си.  С маски и максимум по двама се влиза в книжарницата, открита наскоро до супермаркет "Била" на ъгъла на бул. "Александър Стамболийски" и Коматевско шосе.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?