Следвайте ни

Кметът на "Южен": Използваме само един външен специалист

Район  "Южен" вече трайно изпреварва по броя на населението "Централен", но се обслужва от по-малка администрация. Кметът на района Борислав Инчев твърди, че де факто се работи с 56 щатни служители или с 20 специалисти по-малко в сравнение с "Централен". 

Само един специалист  - инженер по отопление, вентилация и климатизация - е нает на граждански договор.  Кметството ползва услугите му, когато трябва да се разглеждат проекти. За тази дейност му се плащат 20 лева. Ако има необходимост да отиде на място, за да се произнесе по проекта, се добавят още 8 лева. В щатното разписание на района няма такава длъжност. 

"Администрацията  не само на района, но и на цялата община има нужда от сериозна реорганизация", счита Борислав Инчев. Според него екипът в района, който включва и земеделски земи, трябва да бъде подсилен, за да се предоставят по-бързо услугите за граждани и инвеститори, защото в "Южен" усилено се строи.  

Има нужда от инженер ВиК, ландшафтен архитект, инженер по пътна част и поне половин щат на инженер по отопление, вентилация и климатизация, посочва  Борислав Инчев.

Валентина Йеремиева

Репортер /журналист/ екип "общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?