Следвайте ни

Кметът на Калофер би тъпана за Дионис

Пищно шествие опияни Главната преди старта на „Винария“

 

 

 

Пищното Дионисиево шествие за пореден път опияни Главната улица в Пловдив. Зрелищното празненство, предшестващо международната изложба „Винария“ в панаира, започна днес по обяд от градинката до Римския стадион и тръгна по стъргалото.

Мощно рамо на шествието даде гайдарският състав от Калофер, предвождан лично от кмета Румен Стоянов, който удари здраво тъпана, за да възвести началото на винения празник.

Голяма група кукери пък гонеше злите сили от центъра на града, за да могат пловдивчани и гостите на града на спокойствие да опитат от гроздовите еликсири, които се лееха край шествието.

В празничната програма по Главната се включиха и танцьори от ансамбъл „Тракия“. Те увличаха с изпълненията си дори случайни минувачи, които без много да му мислят, се хващаха на хорото.

На площадчето до шадравана пък от големи бъчви всеки можеше да опита сира или мерло, докарани за почерпка от производители.

Както винаги веселието приключи с всеобщо хоро и много наздравици.

Изложбата за лозарство и винарство ще се проведе от 20 до 24 февруари в Международен панаир Пловдив, който е организатор на събитието заедно с Националната лозаро-винарска камара.

Едновременно с „Винария“ се провеждат още селскостопанската изложба „Агра“ и хранителното изложение „Фудтех“.

Снимки: Наташа Манева

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?