Следвайте ни

Кметът на "Централен" с проекти за 12 млн. лева

viber icon

Пари се търсят за ремонти на квартални улици и тротоари, нови паркинги, благоустрояване в жилищните квартали, разширение на детски градини, ремонт на неугледните дворове в забавачките, възстановяване на тепетата.

Обекти за 12 млн. лева предлага за финансиране през новата година  екипът на кмета на  "Централен" Георги Стаменов.

"Наясно сме, че толкова средства няма как да бъдат отпуснати от бюджета и очакваме в община Пловдив да преценят кои обекти са възможни за реално изпълнение и на колко пари можем да разчитаме", уточни зам.-кметът на района инж. Тошо Пашов. Проектите са напълно готови, за някои обекти  са проведени обществени поръчки, за други са обявени. 

Реконструкцията на Дондукова градина е един от обектите, който  се чака от години. Проектът отдавна е готов и съгласуван с НИНКН, а в "Централен" тече процедура за избор на изпълнител. Искаме да сме напълно готови и да не се бавим с провеждане на обществената поръчка, ако в общинския бюджет се заложат средства за парка за 2021 г., обясни инж. Пашов. Ремонтът на градината струва над 3 млн. лева, толкова е и сумата, определена за реконструкцията на подлеза за Чифте баня. 

Десетки са улиците, които плачат за ремонт. Сред тях са ул. "Цар Иван Шишман" в участъка от ул.  "Шахбазян" до ул. "Ст. Мушанов", ул. "Братя Миладинова" и "Димчо Дебелянов".

През тази година за ремонти, благоустрояване и строителство на шестте района бяха осигурени близо 5 млн. лева.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Таня Христова

Таня Христова

05.01.2021 | 13:16

Какво става със ЗООПАРКА

Отговори
0 0
Таня Христова

Таня Христова

05.01.2021 | 13:14

Нещо за ЗООПАРКА? ИДВА ПРОЛЕТ, ЛЯТО, А ДЕЦАТА НА ПЛОВДИВ 5 ГОДИНИ БЕЗ ЗООПАРК. ИЗСЯКОХА МНОГО ДЪРВЕТА,, ПАРИТЕ ОТ ЕС УСВОИХА, И НАСРЕЩА НИЩО! САМО ПОРАЗИИ. ЪОТЕВ ДА ОТГОВАРЯ ПРЕД ПЛОВФИВЧАНИ.

Отговори
0 0
пловдивчанка

пловдивчанка

05.01.2021 | 09:57

Като се спрат средствата на чиновниците на Фондацията на Европейска столица на културата 2019 година , това са 2 милиона и половина- поне ще се завършат проектите за подлезите на Чифте баня и за площад "Шахбазян", които са в плачевно състояние

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?