Следвайте ни

Кметът на "Централен": Който работи, да си плаща тротоарното право

viber icon

Наемите за общински помещения ще се събират по утвърдената тарифа, щом съответният обект заработи 

 

Наемателите на общинските нежилищни имоти, чиято дейност изцяло е спряна по разпореждането на Министерството на здравеопазването, няма да плащат на градския бюджет, докато не бъдат официално отменени противоепидемичните мерки. Това са ресторанти, заведения за бързо хранене и кафенета. Общината ще започне да събира наеми, когато здравното министерство разреши на търговците да възобновят на сто процента работата.

Тази поправка към приетите вече облекчения за бизнеса е внесена в Общинския съвет от кмета Здравко Димитров, както самият той беше съобщил наскоро. Според сегашния вариант на наредбата отмяната на наемите важи от 13 март до изтичането на извънредното положение. Мерките обаче са променени  с формулировката "противоепидeмични". 

Още един жест се прави за наемателите, които не могат да използват закритите помещения, но имат право да сервират на открито. Ако имат договор за наем с Община Пловдив или районно кметство, ще плащат 50 процента от цената, пак отново докато са в сила противоепидемичните мерки.

Масите на открито пред заведенията на Главната и в „Капана”, а някои и в останалите райони на Пловдив бяха пълни през двата почивни дни.  Някои хора, зажаднели да си пият кафе навън на слънце, дори изчакваха да се освободят места. Кметът на „Централен” Георги Стаменов заяви за „Марица”, че според него би трябвало  собствениците на заведенията да заплащат таксите за тротоарно право, защото общината има нужда от пари за ремонти и благоустрояване.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?