Следвайте ни

Кметът Здравко Димитров за проф. Чирков: Напусна ни една голяма личност

viber icon

Кметът Здравко Димитров изпрати съболезнователен адрес до семейството и близките на проф. Александър Чирков.

Опечалено семейство,

С дълбоко прискърбие и тъга научих за кончината на проф. Александър Чирков. Напусна ни една голяма личност, която посвети целия си живот на медицината. 

В този тъжен за Вас ден приемете моите най-искрени съболезнования. Проф. Чирков беше световноизвестен и признат специалист, на когото искрено се възхищавах.

През професионалната си кариера проф. Александър Чирков се доказа като светило в медицината и създаде съвременната школа по кардиохирургия в България. Той извърши първата сърдечна трансплантация в България и дълги години беше директор на болницата „Св. Екатерина“. Проф. Чирков спечели световна популярност и признателност за доказания си професионализъм в сферата на сърдечните болести, операции и трансплантации. Въведе нови стандарти в лечението на болните и спаси живота на десетки хиляди пациенти. 

Проф. Александър Чирков работеше за подобряване на здравеопазването в Пловдив и откри свой кабинет в общинската МБАЛ „Св. Мина“,  където даваше консултации на пловдивчани. Имаше идея за създаване на кардиологичен център в Пловдив, в който хората да бъдат лекувани на най-високо ниво. 

 Загубата на такава личност предизвиква тъга у всички и е загуба за медицината.

 Поклон пред паметта му!

ЗДРАВКО ДИМИТРОВ

Кмет на община Пловдив

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?