Следвайте ни

Кметът Здравко Димитров свиква съветниците на спешна сесия за общинския заем

viber icon

След поредицата от критики и извиване на ръце от страна на различни лобисти в местната власт кредитът е напът да се свие от 120 на 40 милиона 

 

Представители на политическите групи в Общинския съвет ще бъдат поканени от кмета Здравко Димитров на предварителното обсъждане на инвестиционния заем, който администрацията иска да вземе. Заседанието ще се проведе днес или във вторник, за да може предложението да бъде внесено в постоянните комисии на местния парламент за гласуване. Сесията е на 14 юли и кметът е категоричен, че повече няма време за умуване, тъй като от фонд „Флаг” на банката са поставили срок до 20 юли Община Пловдив да вземе решение.

„Ако не изтеглим този заем, ще бъдем принудени да вдигнем местните данъци и такси, в противен случай няма как да инвестираме в развитието на инфраструктурата в Пловдив”, напомни вчера Здравко Димитров.

Администрацията предлага кредитът да бъде в размер на 40 млн. лева, а не 120 милиона, както доскоро се обсъждаше. Заради поредицата от критики и извиване на ръце от страна на различни лобисти в местната власт заемът вече е в риск и няма време за повече протакане. 

С 40 млн. лева екипът на кмета иска да финансира изграждането на подлез „Модър-Царевец” и подлеза до Водната палата, както и реконструкцията на ул. „Даме Груев”, „Хаджи Димитър” и „Царевец”. В проекта за заема са включени 9 млн. лева за доставка на нови машини и ремонт на сградите на „Чистота” и „Градини и паркове”, където има остър недостиг на техника.

На срещата със съветниците ще се види кои искат Пловдив да се развива и кои не, заяви кметът.  

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ние  избирателите

Ние избирателите

05.07.2021 | 07:45

Сме избрали кмет който да развива Пловдив в рамките на бюджета. То е много лесно със заеми да заробваш града а на лице да няма нищо.Привличане на инвестиции и работа се иска. Учете се от някогашния кмет доктор Стоян Чомаков. С малко пари много работа да се върши. Ако ли не нов кмет, който да знае как да управлява а не само да пилее.

Отговори
6 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?