49

Кметът Здравко Димитров срещу Гергов в защита на панаира

Градоначалникът обжалва увеличението на капитала на "Пълдин Туринвест"

Кметът Здравко Димитров ще обжалва решението на общото събрание на акционерите на "Пълдин Туринвест", ако с него се увеличава капиталът на дружеството чрез апорт на акциите на Община Варна. Това съобщи на брифинг днес самият градоначалник. Пресконференцията беше свикана спешно във фоайето на Община Пловдив и в нея участваха още председателят на Общинския съвет Александър Държиков и областният координатор на ГЕРБ Иван Тотев.

Здравко Димитров напомни, че на предишната сесия в края на миналата година той внесе в Общинския съвет предложение да се гласува против приемането на акциите на община Варна в „Пълдин туринвест”. 

„На самата сесия бях задължен да обжалвам решението на Общото събрание на акционерите, ако са приели увеличение на капитала. И ние го обжалвахме. След това имаше още една сесия, която ме задължи в случай, че на някоя от двете дати 24.11. или на 12.12.2022 г. се проведе Общо събрание на акционерите, покана за което е получена от Община Пловдив на 16.11.2022 г.,се приеме решение за увеличаване на капитала или за изменение на устава на дружеството, да го обжалвам. Аз ще се съобразя с решението на Общинския съвет и ще обжалвам, ако това решение се вземе”, обясни Димитров.

Същата е и позицията на областния координатор на ГЕРБ Иван Тотев. Той заяви: "Нашият представител Ясен Михайлов ще изрази несъгласие с увеличението на капитала на общото събрание, което се провежда в 13 часа днес. Имаме също така решение, че кметът трябва да обжалва апорта в съда, както вече го е направил веднъж. Ние няма да участваме в предизборния цирк, в който се превърна извънредната сесия. В Общинския съвет днес са присъствали 7 депутати, защото  след месец - два  ще има избори", коментира Тотев.

„Единствената цел за провеждане на такива сесии е по-скоро политическа, а не фактологическа. Имаме в сила действащо решение на Общинския съвет, с което изразяваме несъгласие с увеличаване на капитала и изменение на устава на „Пълдин туринвест” и респективно задължаваме кмета да обжалва. Той се съобрази и подаде жалба в съда. Ще обжалва пак, ако се вземе решение”, потвърди Тотев. 

Той нарече напълно безпредметно провеждането на извънредни сесии. „Вигенин вместо да идва в Общинския съвет в Пловдив може да попита Румен Овчаров или председателя на партията какво точно се е случило през 2006 г. с пловдивския панаир. Нека да припомним, че в първия мандата на Бойко Борисов през 2010 – 2011 г. министърът на икономиката от ГЕРБ заведе дело в Окръжен съд за разваляне на сделката с панаира. През всичките мандати на ГЕРБ сме се опитвали да пазим обществения интерес, правим го и сега”, заяви Иван Тотев. 

Той отсече, че извънредната сесия няма какво да възпроизведе нищо, освен предизборен цирк Напомни, че сагата с панаира е започнала през 2006 – 2007 г., когато партия ГЕРБ не е съществувала. „Единственото, което е направил ГЕРБ, е да се опита да развали сделката още в първия мандат на Бойко Борисов. Това са фактите. Оттам нататък има подписки и истерия, която е закъсняла”, повтори областният координатор на партията.

Тотев упрекна депутата от ДБ Христо Иванов, че освен на двете извънредни сесии той не се появява в Пловдив. „Г-н кметът да ви каже, кога народните представители от ПП или ДБ са дошли в Пловдив да попитат за реалните проблеми на общината. Тях ги няма. Тях ги има, когато се прави безсмислена извънредна сесия. Решението за увеличаване на капитала ще бъде обжалвано и съм убеден, че вписването ще бъде спряно”, каза още Иван Тотев.

Снимки от Наташа Манева

 

Оцени новината

Оцени новината
4/5 от 1 оценки
4/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
23 коментара
Зико защитава Панаира и ще съди за решението

Зико защитава Панаира и ще съди за решението

11.01.2023 | 09:50

Айде сега,платени лизачи,пак се наредете на опашка да го плюете.

Отговори
1 0
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

09.01.2023 | 16:40

ГЕРБ ПРЕСТЪПНИЦИ мафия мутри

Отговори
3 3
Син Мин

Син Мин

09.01.2023 | 16:37

Няма да им се размине, на всички от ГЕРБ, Герговото БСП, някой ден, на тези идиоти ще им бъде потърсена сметка. Уроди нещастни.

Отговори
3 1
До мамин ванко!

До мамин ванко!

09.01.2023 | 15:40

В затвора ви е мястото ванка!!Дано по скоро стане!

Отговори
4 1
До мамин ванко!

До мамин ванко!

09.01.2023 | 15:39

Този маминия вместо да му гледаме физиономията по сайтовете отдааавна трябваше да е в затвора заедно с неговите крадливи друфки от ,,герб" смукачите нъ путя!

Отговори
8 1
гергув

гергув

09.01.2023 | 14:56

зико е в кърпа вързан като чомака

Отговори
5 3
МАМИН НЕГОДНИКО , ПАК ИЗЛЪГА!!!

МАМИН НЕГОДНИКО , ПАК ИЗЛЪГА!!!

09.01.2023 | 14:47

ТОКУ ЩО ПРЕДСТАВИТЕЛЯ НА ОБЩИНАТА ЯСЕН МИХАЙЛОВ ОТ ГЕРБ ГЛАСУВА В ПОЛЗА НА СВИНАРЯ! КОГО ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ЛЪЖЕШ МЕР.ЗАВЕЦ С МЕР.ЗАВЕЦ.НИКОЙ ВЕЧЕ НЕ ТИ ВЯРВА , А СЛЕД КАТО ГЕШКАТА СИ ЗАМИНЕ ТЕ ЧАКА ПАНДИЗ ДО ЖИВОТ. ЗА ТВОИТЕ ЗОЛУМИ ДАВНОСТ НЯМА БОК.ЛУК С БОК.ЛУКА.ВЗЕМИ СИ ОТВОРИ ЗАКОНА И СЕ УВЕРИ КЛЕПТОМАН БЪРЛИВ

Отговори
9 2
Иеиеи

Иеиеи

09.01.2023 | 14:37

Държавата е лош собственик както и общината аз отдавна да бях организирал продажба на общинския дял

Отговори
1 11
БТВ

БТВ

09.01.2023 | 15:03

Държавата може да е лош собственик, но защо точно на Гергов!? Последните 10год. може да се каже, че ранаир в Пловдив няма. Нека се отдаде на концесия с ясни правила за управление, концепция, международен опит и т.н.

Отговори
8 0
Зикич,ами ти тръгна срещу партийната повеля

Зикич,ами ти тръгна срещу партийната повеля

09.01.2023 | 14:34

Целият Герб Пловдив начело с маминия и вожда от Банкя бранят Свинаря.Сега майни повярвахте ли най -после за топлата връзка между маминия и баце със Свинаря.Ами имат да връщат.На всички кметски избори на Герб в Пловдив Свинаря подкрепяше и мимия и зико! Безспорен факт! Сега напълно лъсна истината!

Отговори
10 2
Николов

Николов

09.01.2023 | 14:22

Има решение,ако в парламента има хора с Топки между краката, национализация на Панаира. Обезпечават го с 2 апартамента в Столипиново, както се прави.

Отговори
11 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?