Следвайте ни

Кметът Здравко Димитров: С външен и вътрешен ринг Пловдив ще стане зелен град

viber icon

Кметът на Пловдив Здравко Димитров и инж. Иван Досев, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, инспектираха участъка с новопоставените мантинели на Околовръстното шосе, който предизвика  протестите на жители от населени места  край Пловдив.

„Има начин да го решим този проблем. Има напрежение в съседните общини, както и в град Пловдив, защото много жители живеят в съседните села. Имахме среща с инж. Досев. Ние сме длъжни да реагираме когато едно ново съоръжение вместо да облекчава, то носи негативи“, коментира градоначалникът. 

Димитров изказа мнение, че на този път е трябвало първо да с енаправи новия участък, след което да се ремонтира стария. „Както направихме с Асеновградско шосе наскоро – това е класическият начин“, добави той. 

 Кметът посочи, че новопоставените мантинели го притесняват. 

„Има участъци, където ако спукаме гума или не дай си Боже претърпим инцидент, няма как да с ереагира. Всичко се прави за хората и когато не носи ефект – трябва да реагираме веднага. Затова поканих инж. Досев – пътят да стане работещ, да носи сигурност на движението и на хората.  Правим го да се улесни трафика,. Помните какво беше състоянието на пътната настилка преди, сега е добро.  Но тези мантинели сега ме притесняват. Не може локалът  на Околовръстното на София да е по-широк от нашето Околовръстно. На Асеновградско на ден минават по 35 000 коли. На Пловдив му е небходим външен и вътрешен ринг. На тези които казват, че трябва Пловдив да е зелен град - точно така ще стане зелен - като изкараме движеието навън с външен и вътрешен ринг. Сега всички коли влизат в града и тогава продължават към магистралата. Това не е нормално“, коментира още Здравко Димитров. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (12)

Пак гласувайте за тях ?????

Пак гласувайте за тях ?????

21.05.2021 | 21:52

Та те гербавите ви управляват вече три мандата само с АЛАБАЛОЗМИ....... СПОМНЕТЕ СИ И МАМИН ВАНЧО : ТА ВЪЖЕНИ ЛИНИИ МЕЖДУ ХЪЛМОВЕТЕ, ВТОРИ ГРЕБЕН КАНАЛ , ЗООЛОГИЧЕСКА ГРАДИНА И ШУКАДАР ТРАНСПОРТНИ ПРОЕКТИ И НАКРАЯ ЕДНО НИЩО ....

Отговори
3 0
Доньо Донев

Доньо Донев

21.05.2021 | 20:54

Снимката ми напомня „Тримата глупаци“ и моста, които построиха.

Отговори
4 0
Господин  Димитров

Господин Димитров

21.05.2021 | 19:58

Хората с основание ви пишат за един голям проблем в район ,,Тракия,, и вие за сетен път се правите на ни чул ни видял. Колко години вече безобразно лъжете Пловдив фактически е с половин околовръстно, парите уж бяха отпуснати а се .оказва че дори и земята още не е отчуждена. Лъжи, лъжи, лъжи. Квартал ,,Тракия,, е потънал в шум и прахоляк. Благодарим ви ГЕРБ.

Отговори
4 0
Лимбо

Лимбо

21.05.2021 | 19:15

Некои умници ше изкарат , че си сексуално некомпетентен , шото не си завършил медицина.

Отговори
0 2
Батко

Батко

21.05.2021 | 15:10

Пловдив става писта и паркинг, къде са дърветата, в гората?

Отговори
4 1
ГЮРО

ГЮРО

21.05.2021 | 14:38

И още нещо - гербавите светофари са настроени така, че да предизвикват задръствания. Там където има кръгово движение, задръстванията са в пъти по-малки. Ако пътуваме от Централна гара по ул. В. Априлов до бул. 6-ти септември, трябва да изчакаме 7 светофара, по 2 минути. За около километър разстояние ще ни трябват средно 10-14 мин. Това е горе-долу пешеходна скорост. А докато чакат, колите бълват отровни газове.

Отговори
9 1
ГЮРО

ГЮРО

21.05.2021 | 14:33

Крайно време е Пловдив да има ДЕЙСТВАЩО Околовръстно шосе. От Асеновградско шосе до "Скобелева майка" то изобщо не е изградено. Целият товарен трафик минава през града, през квартал "Тракия", запрашвайки всичко и всички. Какво още чакат тия търтеи, дето само се чудят как с ненужни строежи да приберат "едни пари"? Околовръстното шосе от Асеновградско шосе до Скобелева майка трябва час по-скоро да се изгради. А не да ми правят подлези под Централна гара и Естакади за по 300 милки до гара Филипово.

Отговори
8 1
Баджо

Баджо

21.05.2021 | 12:00

Кметът е НЕКОМПЕТЕНТЕН да инспектира околовръстното и да се произнася със заключения.

Отговори
14 1
Ала,бала..!

Ала,бала..!

21.05.2021 | 11:45

На този човек ,само рингове ,пробиви,надлези ,мостове и ала бала несъстоятелни от гледна точка на финансови възможности обекти!Само прах в очите на хората и ето мандата свършил!

Отговори
13 2
Гецов

Гецов

21.05.2021 | 11:37

Кмете, само приказваш и нищо не правиш! Кога ще почнете второто платно на южното околовръстно? Кога ще почнете второто платно на Коматевско? Кога ще започенете гребния канал? Зоологическата, подлеза под гарата и водната палата, Гладстон, изходът към магистрала"Тракия" /посока София/, и още и още... Пловдив изостава!

Отговори
16 1
Големия хълм!

Големия хълм!

21.05.2021 | 12:11

"Пловдив е Ваш,г-н Борисов"!

Отговори
4 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?