Следвайте ни

Кметът Здравко Димитров с поздрав за Рамазан Байрам СНИМКИ

viber icon

„Поздравявам всички пловдивчани, които почитат и празнуват един от най-големите празници в ислямския календар – Рамазан Байрам. Радвам се, че етническите общности в града винаги сме се уважавали взаимно, живеем заедно от векове в дух на разбирателство и толерантност“. С тези думи кметът Здравко Димитров отправи пожелание към всички мюсюлмани в града по повод техния голям празник – Рамазан Байрам. „Нека да сме здрави и да се събираме както на празниците на мюсюлманите, така и на нашите - християнските. Няма по-хубаво от това да сме заедно и да съхраним духа на разбирателството, запазвайки вярата, човещината и търпението“, призова той.

Здравко Димитров уважи днешното събитие, като присъства на събиране пред Джумая джамия, където присъстваха директорът на ОД на МВР ст. комисар Йордан Рогачев, вицеконсулът Халид Ислям Таръ, районният мюфтия Танер Вели, Ахмед Пехливан, председател на джамийското настоятелство, народният представител от 44-то Народно събрание Танер Али, общинският съветник Али Байрям, заместник-кметовете Йордан Ставрев и Тодор Чонов.

„Рамазан Байрам е празник на постите и той е един от най-големите празници заедно с Курбан Байрама. Пожелаваме си здраве и благоденствие, въздържаме се от храна, вода и грехове“, с тези думи районния мюфтия Танер Вели се обърна към присъстващите.

По-късно Здравко Димитров се присъедини към тържеството на фондация „Хаир“ с председател Яшар Асан в район „Източен“.

Той заяви, че Община Пловдив е правила и ще прави всичко възможно кв. „Столипиново“ да стане по-добро място за живеене, но подчерта, че това трябва да стане и с усилията на неговите жители, да го пазят и поддържат.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

УМЕН

УМЕН

13.05.2021 | 23:57

Голям гъзоминек си бил а на местните граждани защо не направиш кварталите по хубаво място за живеене например местата за паркиране улиците и пътищата ЕФЕНДИ ДИМИТРОВ....

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?