Следвайте ни

Кметът Здравко Димитров: Паркинг до Хуманитарната ще има, но след широк дебат

viber icon

Обществено обсъждане за строеж на многоетажен паркинг на ул. "4-ти януари" до Хуманитарна гимназия ще организира след Нова година Община Пловдив. "Целта е да се съобразим с интересите на двете училища - "Св. св. Кирил и Методий" и ОУ "Княз Александър I" , а от друга страна да отговорим на потребността от паркинг в центъра на Пловдив", каза кметът Здравко Димитров след срещата с областния управител Дани Каназирева, директорките на двете училища Соня Киркова Анета Вълева и представители на живеещите в съседство.  Те бяха внесли протестна подписка срещу проекта, започнат в предишния мандат.

Проектът ще бъде актуализиран, категорично отпада преместването на оградата към сградата на гимназията, а ул. "4-ти януари" ще бъде пешеходна, обясни Дани Каназирева.  Идеята е да има вход на паркинга откъм бул. "Цар Борис III Обединител", а не по ул. "4-ти януари", за да не се замърсява въздухът в зоната на училището.

"Дойдох на срещата с тревога, но сега виждам, че има нов стил на управление - да се води диалог, а не както беше досега", сподели Соня Киркова.

Кметът на "Централен" Георги Стаменов разказа, че са изготвили идейна разработка за изграждане на нов учебен корпус на три нива с физкултурен салон, които ще се ползват от двете училища. Готови сме в новата бюджетна година да обявим конкурс за проектиране, увери Стаменов. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?