Следвайте ни

Кметът Здравко Димитров: Няма проблеми със заема от ФЛАГ, подписваме за 40 милиона

viber icon

Експертите от фонд ФЛАГ не са намерили никакви проблеми с документите, с които Община Пловдив кандидатства за нисколихвен инвестиционен заем в размер на 40 млн. лева. Преди седмица „бдителен гражданин”  от Пловдив написа сигнал, в който алармира Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/, че един от обектите, предвиден за финансиране със заема, е в противоречие с изискванията за ненамеса в зони, изградени с европейски средства по ОП „Региони в растеж”. Ставаше дума за проекта за пробив до Водната палата. Малка част от трасето на пробива е в зоната на бул. „Марица юг”, реконструиран с пари по оперативната програма. От МРРБ отправиха до общината уточняващо питане по случая, а недоброжелателите на проекта за нов транспортен възел до Панаирния мост се надяваха, че от ФЛАГ ще реагират и това ще е проблем за отпускането на заема.    

Някой търси под вола теле, става дума за не повече от 100 метра тротоари и асфалт, коментира кметът Здравко Димитров, след като научи за сигнала. Вчера той обяви, че от фонд ФЛАГ  са се обадили в общината, за да потвърдят, че няма проблеми със заема и той остава в договорения размер от 40 млн. лева, с които ще се финансират вече одобрените проекти.

„Попитахме фонда дали в заема не може да се включи и изграждането на плувен басейн с олимпийски размери, но получихме отказ”, каза още Здравко Димитров пред "Марица". Той потвърди, че басейнът е обект, на който самият той много държи, а екипът му ще продължи да търси финансиране. Димитров припомни, че в предишния мандат е одобрен проект и дори е избран изпълнител, но пари за изграждането на басейна не са били осигурени. Одобреният проект е изключително скъп и е възможно да бъде преработен, за да може общината да го построи със собствени средства, както се случи със зала „Дунав”, която ще е готова до края на годината.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

остаека

остаека

04.08.2021 | 07:19

грозен толуп

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?