Следвайте ни

Кметът Здравко Димитров: Няма да се скъпим за детски градини и ясли

viber icon

Завиждам ви, че работите с деца, а ние ще ви помагаме и няма да се скъпим за пари за детски градини и ясли. Това каза кметът Здравко Димитров по време на откриването на обновената детска ясла "Детски смях" в район "Централен".

Забавачката е напълно ремонтирана по оперативна програма "Райони в растеж", като инвестицията е за 1,6 млн.,  обясни зам.-кметът Пламен Райчев. В сградата има басейн, поставена е нова дограма и е ремонтиран покривът, а в двора са изградени катерушки и площадки за всички групи.

За детска градина "Снежанка", която се намира на същата улица допълнително са гласувани 450 хиляди лева. Очаква се до септември санирането й да бъде завършено окончателно, след което всичките шест групи  с около 140 деца в „Детски смях” ще бъдат предназначени само за малките до 3-годишна възраст.  

 Тази година предстои до няколко месеца да бъдат завършени ремонтите на детските градини "Снежанка" и "Перуника". Предстои да започне строителството на нови забавачки на улица "Богомил" и на бул. "Александър Стамболийски". В момента тече процедура за избор на изпълнители за изграждането на нова сграда на детска градина "Каменица" и на разширението на ДГ "Зорница".

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?