Следвайте ни

Кметът Здравко Димитров насърчи хората с увреждания, които шият маски

viber icon

Кметът Здравко Димитров лично насърчи пловдивчаните с увреждания, които също се включиха в битката с коронавируса. В условията на извънредно положение ОП "Социално предприятие за хора с увреждания - Пловдив" пренастрои производството в шивашкото си ателие, като произведе първите 2000 предпазни маски за многократна употреба. Те са трислойни и могат да се перат на висока температура.

Предназначени са за Община Пловдив и нейните структури, които действат на първа линия и помагат в борбата с вируса COVID-19.  

Кметът Здравко Димитров и неговият заместник по социалните въпроси Анести Тимчев бяха на място, за да запознаят с дейността на предприятието и да благодарят на хората за добрата работата.

Здравко Димитров благодари на екипа на социалното предприятие за бързата пренастройка на производството от сувенири и бижута към защитни маски. 

Проектът стартира преди две години, след като  ОП "Развитие на човешките ресурси" отваря схема за изграждане на социални предприятия в отделни общини. Той дава възможност на представители на уязвими групи на пазара на труда да изградят трудови навици и да участват в изработването на красиви керамични и шивашки изделия, мартенички, бижута и предмети от стъкло.

С разпространението на коронавируса обаче хората правят всичко възможно да са полезни и да помогнат с каквото могат в тази трудна ситуация.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Ами

29.03.2020 | 16:39

Ако тази сестра е мърла. Каназирева ли пак ще виновна.

Отговори
0 0

мнение

29.03.2020 | 15:50

В България има стотици шивашки фирми, които се чудят къде да намерят поръчки. Ако всички започнат да шият маски дори една седмица само, няма да има никакъв дефицит! Защо държавата и общините не им възлагат такава работа?

Отговори
2 0

irinka

29.03.2020 | 14:36

Самата Каназирева демонстрира пълното си превъзходство над правилата които важат за цялата страна, даже за Бойко Борисов и не слага маска.

Отговори
1 0

Д-р Ангелова

29.03.2020 | 13:51

Кмете, маските са важни, но по-важни са действията на Областния щаб и неговия шеф Дани Каназирева. В момента Пловдив стана национален прецедент, само тук повечето заразени за медици. И Мутафчийски потвърди, че само в Пловдив е така. Това означава, че Каназирева не се справя с организацията. Медиьите се заразяват, защото нямат предпазни средства. А това беше задължение точно на г-жа Каназирева, която очевадно се проваля и не може да осигури нужното за безопасната работа на медиците и те ае заразяват. След като тя не се справя, редно е на нейно място да се сложи компетентен и организиран експерт, който да задвижи работата на Областния щаб в правилната посока. За жалост, най-вероятно вече е късно, защото контактните са много. Само старшата сестра на родилното е била в контакт със стотици -родилки, бебета, роднини. Как въобще е възможно тази сестра да се зарази, очевидно не е имала нужните й предпазни средства. А работата на Каназирева беше да ги подсигури.

Отговори
6 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?