Следвайте ни

Кметът Здравко Димитров и съветниците от ГЕРБ решиха къде ще инвестира общината

viber icon

Намалените приходи заради епидемията от коронавирус и актуализацията на бюджета на Община Пловдив бяха сред темите, които обсъдиха кметът Здравко Димитров, районните кметове и групата общински съветници на ГЕРБ. В нея участва и лидерът на ГЕРБ-Пловдив Иван Тотев. По време на срещата участниците се обединиха около няколко важни приоритета за предстоящата сесия на Общинския съвет.

Ще бъдат осигурени средства за изграждането на нова детска градина в район „Южен“ на бул. „Ал. Стамболийски“. За строежа й в бюджета са предвидени 900 хил. лв. „Образованието е национален приоритет на партия ГЕРБ, недостигът на места в детските градини е основен проблем с разрастването на град Пловдив, така че не можем да се бавим с изграждането на детски градини“, коментира кметът Здравко Димитров. Освен тази в район „Южен“, предстои да бъдат ремонтирани още две детски заведения в „Централен“ - ДГ „Буратино“ и ДГ „Чучулига“. Те ще бъдат преустроени с допълнителни пристройки и салони, за да може да се увеличи приемът в тях.

Улица „Даме Груев“ остава приоритет в инфраструктурната програма на Общината. В момента тя се препроектира, за да бъде разширена и ще се реконструира поетапно. Това ще позволи предвидените за нея средства в бюджета да бъдат преразпределени като за тази година ще останат 600 хил., с които ще бъде завършен първият етап от ремонта й. Допълнително се предвиждат 120 000 лв. за препроектриане на бул. „Северен“ в частта му към „Карловско шосе“.

Добрата новина е, че от бюджета на културния календар ще бъдат предоставени 100 000 лв. на Държавна опера Пловдив за реализацията на програма „Опера оупън колекция“. В нея ще са включени камерни събития, съобразени с новите противоепидемични мерки.

Друг приоритет на Община Пловдив е кино „Космос“, по който предстои в много кратки срокове да бъде стартирана процедурата за проектиране.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (12)

Рафи

13.05.2020 | 15:08

Не знам дали Даме Груев е по важна от Кукленско Шосе.Кукленско шосе в участъка от Скопие почти до Митницата е в ужасно състояние изпочупихме си колите. Нито районния нито градския кмет взимат мерки. А този Кирчев да мине с колата си веднъж за да види за какво става въпрос после да решава кое е приоритет. Това все пак е входа на града а дупките са ужасни и опасни десетки коли претърпяват щети всеки ден.

Отговори
1 1

Долу хунтата

13.05.2020 | 14:00

Виждам на снимката общински съветници на които носовете стърчат извън бурките. Защо не са глобени?!

Отговори
1 1

Пловдивчанин 2

13.05.2020 | 12:55

Ограничения на скоростта по основните булеварди. Тук не е състезателна писта. Вземете мерки. Иначе- какво правите като зам. кмет?!

Отговори
3 0

Пловдивчанин

13.05.2020 | 12:53

Ще го допуска и още как. Двамата трябва да сработят за благото на града ни. А не да правят селски вечеринки. И за Димитров трябва да има коректив. Нали така?!Има и много разумни хора в екипа на Здравко, ако той да е малко "депресиран". Да гледаме напред. Г- н Чонов, очаквахме повече от Вас. Започнал като старшина, вървял нагоре в йерархията- хайде сега направете нещо за безопасността на хората. Ограничете скоростта. Градът ни е красив, няма нужда от починали пешеходци и толкова катастрофи. ОГРАНИЧЕТЕ СКОРОСТТА по булевардите. Заработете с КАТ. Очакваме. Поне това.

Отговори
3 0

Петър Димитров

13.05.2020 | 11:04

Стига се е крил зад сянката на Тотев. Нека покаже какво може и въобще може ли нещо?! Защото се остава с други впечатления у гражданите- за невъзможност да се справя, за тгрудности в общуването и др. и др.

Отговори
3 0

Христова

13.05.2020 | 11:02

Очаквах г- н Чонов да ограничи скоростта за движение по бул. Руски и по бул.Шести септември. Дано се случи, защото ни побъркаха. Много пешеходци бяха блъснати, някои загубиха живота си. Надявам се, че г- н Димитров чете това. Надявам се да вземете мерки. Ние сме Вашите избиратели. Направете нещо за нас. Излезте от депресията и работете.

Отговори
3 0

До члена на ГЕРБ

13.05.2020 | 10:57

Сега чакаме да видим какво по- добро от Тотев ще направи Здравко Димитров. В очакване сме. Нищо от обещаното не стана. Нито в транспорта, нито като цяло за града. Кара я по- старому. Така че съжалявам. И аз симпатизирах на ГЕРБ. Но разочарованието ми е голямо. Предизборните обещания се оказаха голям, раздут и измамен балон.

Отговори
1 1

Мильо Милев

13.05.2020 | 10:49

От бомбастичните предизборни обещания вече нищо не е останало. Промоцията свърши, драги ми пловдивчани.

Отговори
2 1

Гайдарски

13.05.2020 | 10:48

Както ясно се вижда вече, политическата боа Здрафка- Тотев- Гергов смъртоносно е стиснала кмета за гушата и всеки момент ще го погълне заедно с цървулите.

Отговори
3 1

Пенчев

13.05.2020 | 10:45

Феноменална "инвестиционна" програма - падат основни обекти, всичко е в бъдеще време, а иначе основно прехвърляме парите от едно място на друго и проектираме вече проектирани неща. Слабохарактерна абра-кадабра, джан-джун. Кметът напълно спука гуми.

Отговори
1 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?