Следвайте ни

Кметът за новата детска градина: И аз съм строил, доволен съм СНИМКИ/ВИДЕО

viber icon

Кметът Здравко Димитров инспектира строителството на детска градина на ул. "Богомил" на осмия месец след първата копка.  Заедно с него бяха и зам.-кметът по строителство Пламен Райчев и кметът на район "Източен" Иван Стоянов. 

Първо разгледаха плувния басейн на забавачката. Кметът, който е строил къща,  оцени строителството на забавачката като много добро. "Бетонът е равен с тухлите", констатира със задоволство кметът. 

Във физкултурния салон се ръкува с майстора и отбеляза: „Предварително сте оставали конзолите, това е добре, за да не се кърти“.

Топлоизолацията на детската градина вече  е завършена, ще бъде монтирана и фотоволтаична система, за да се икономисват разходите за ток , обясни  Иван Стоянов.  Дворът ще бъде озеленен  и ще се оборудва  с поливна система, с катерушки, люлки, пейки, сенници, чешма, пясъчник.

Детската градина ще се простира  върху 2,6 дка. Тя трябва да отвори врати от новата учебна година, като приоритетно ще се приемат деца от блоковите градини. Там ще бъдат разкрити 4 групи с по над 20 малчугани.

Всичко по нея ще струва близо 2,5 млн. лв. Средствата идват от ОП „Региони в растеж“.

ДГ "Перуника" пък ще е готова до края на февруари.

Общо за образователната структура в Пловдив са предвидени 22 млн. лв. тази година. В момента се строят общо шест детски градини. Градоначалникът отбеляза, че Пловдив има  нужда от 2000 места, за да могат родителите безпроблемно да записват децата си в  ясли и градини.

снимки: Наташа Манева

 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Тадао андо

Тадао андо

03.02.2021 | 22:23

Ало, Марица, научете се да посочвате и архитекта на сградата! Да знаем после кой да хвалим или псуваме, а не само властта!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?