71
Следвайте ни

Кметът свиква среща за кино „Космос“, иска бързо проектиране

Ремонтът на сградата почва още тази година

viber icon

Кметът Здравко Димитров ще се срещне днес с проектантите на кино „Космос“ и ще поиска от тях да съкратят срока за проектиране, който е 6 месеца. „Това е преустройство, трябва да съкратим тези срокове. Чакахме ги година и половина да се разберат за авторските права, сега да ги чакаме още 6 месеца – няма да стане“, коментира Димитров. Причината е, че градоначалникът иска ремонтните дейности да стартират още тази година. 

Здравко Димитров коментира и забавянето с 4 месеца на съгласувателната процедура от НИНКН за Небет тепе. По-рано днес заместник-кметът по строителство Пламен Райчев съобщи, че заради забавянето на съгласувателното становище не може да се издаде разрешение за строеж и да стартира работата по проекта. Документите са входирани в НИНКН за становище още на 23 август 2021 година.

"Ако има проблем в самия проект би трябвало да го разберем. Още никой нищо не ни е казал. Там някъде е проблемът, че никой не ни е казал нищо. Ако има проблем в проекта, ще се оправи и ще се предостави да се подпише. Знам, че има трудности, малко са хората, които работят там, но това не ги интересува пловдивчани, те искат да стане дългоочакваният проект ", каза кметът Димитров.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

БаскетБОЛНИЯТ мозъклия не е в час! Отново!

БаскетБОЛНИЯТ мозъклия не е в час! Отново!

05.01.2022 | 20:40

БЕЗЗАКОНИЯ. . . Само глуповат глупец с кокал между ушите може да се забърка в подобни БЕЗЗАКОНИЯ като незаконната постройка върху Джамбаз Тепе с която запречва обзорната площадка "ВЪЗРАЖДАНЕ" за туристите и запечатва дворцовите мозайки на върха = и да договорира и да изплаща "обект" за който няма още ПРОЕКТ нито добър, още по-малко ОДОБРЕН = все едно асансьор до Джамбаз Тепе. Вероятно и бакшишите са разхвърляни, и подкупите също. Казват че колегата Ставри (ЦСЗатвор втори етаж) вече отказвал да осиновява нови дружки, че му писнало от мръсници - а самотата на единичната килия тежи. Зико, Зико, на ВИДОВДЕН от Геената Огнена няма отърваване за закононарушители колкото и да се представят за ПОСЛУШНИЦИ

Отговори
1 0
Той е?

Той е?

05.01.2022 | 19:16

Уау, този се прави на мъж! Ама г-н Борисов, Пловдив е Ваш! Този, човек Ви го подари! Защо Му позволявате да говори за Вашия град, като за свой!? Кой, Кой?

Отговори
0 1
БаскетБОЛНИЯТ мозъклия не е в час! Отново!

БаскетБОЛНИЯТ мозъклия не е в час! Отново!

05.01.2022 | 19:15

Абе будала, като са те заглавичквали с несъществуващи проблеми ("авторски права" при чалга-хит и шлагер са другояче, те плащат хонорар за всяко публично изпълнение!) - - - "...да съкратим тези срокове. Чакахме ги година и половина да се разберат за авторските права, сега да ги чакаме още 6 месеца..." - - - Камарата на Архитектите КАБ и САБ трябва да забранят всякаква срамна покупко-продажба на "АВТОРСКИ ПРАВА". Безсмислица, така както ...БАЩИНСТВО

Отговори
2 1
ПЕТЪР СТОЯНЧЕВ

ПЕТЪР СТОЯНЧЕВ

05.01.2022 | 18:09

КАКВО Е ТОВА КИНО КОСМОС ОРИГИНАЛНОТО ИМЕ Е КИНО КОНСОМОЛ

Отговори
2 1
БаскетБОЛНИЯТ мозъклия не е в час! Отново!

БаскетБОЛНИЯТ мозъклия не е в час! Отново!

05.01.2022 | 19:17

Можем да му казваме Кино "КомсоКосмос" = = = и агнето цяло!

Отговори
2 1
Иван

Иван

05.01.2022 | 17:39

Абе Зико, това да не ти е баскетболен мач ве. Това е ахритектурен проект. Ама пр.ст мозък като твоя едва ли може да го възприеме без да избухне.

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?