49

Кметът спаси "Пещерско шосе" от затваряне

От EVN са поискали разрешение от Община Пловдив да затворят част от Пещерско шосе за три месеца. С това те хвърлиха в размисъл кмета Здравко Димитров как да бъде организиран трафикът, за да не се създаде хаос в града.

Намерението на дружеството е да прекара кабели и да захрани новите жилищни сгради по булеварда в участъка от 250 метра от ул. „Рая” в посока „Прослав”. 

„Това няма как да стане”, отсече Здравко Димитров и заяви, че същата работа може да се свърши за по-малко от месец.

Той допълни, че ще има среща с дружеството, защото работят с по-бавни от очакваните темпове. „Не съм доволен и от темповете на ул. „Радко Димитриев” в кв. „Гладно поле”, подчерта кметът. В кв. "Гладно поле" общината изпълнява проект за пътната инфраструктура с европейско финансиране и има срокове.

Електроразпределителното дружество бави и въвеждането на новата детска градина на ул. „Богомил”.

„Тя е изцяло завършена и единственото, което ни спира, са строителните работи, които се извършват от „ЕVN – Топлофикация” на същата улица. За съжаление, това е извън компетенциите на община Пловдив и се надяваме да имаме възможност да отворим детската градина за новата учебна година”, каза зам.-кметът Пламен Райчев.

Кметът предупреди, че скоро ще започнат ремонти на доста улици, включително се очаква до два-три месеца да стартира и изграждането на подлеза до Водната палата. Той обаче отбеляза, че държавата бави ремонта на Околовръстно шосе, със закъснение започна и рехабилитацията на Карловско. 

Очаква се до един месец АПИ да възобнови ремонта на Околовръстното шосе от пресечката от „Коматево” до отбивката за Златитрап, след това – и до Пазарджишко шосе. Договорът е подписан в АПИ, защото това е републикански път.

Строителните работи на Околовръстното бяха спрени преди една година. „Спряха ремонта и към Храбрино. Важно е да се работи, а когато нищо не правиш и само критикуваш, полза за хората няма”, обобщи Димитров.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Тони

Тони

27.05.2022 | 16:51

Това е най-нескопосания град на цяла планета земя. Такива абсурди не съм виждал. Потресаващо изостанал занимарен град. Един център+градска градина не са достатъчни

Отговори
3 3
Мони

Мони

27.05.2022 | 17:20

Ами,изчезвай като не ти харесва Пловдив! Какво правиш тук?

Отговори
5 0
4000

4000

26.05.2022 | 19:17

Абе кмете, до кога ще разрешавате на строителите да си копаят по новоасфалтираните булеварди. Днес минах по 6-ти септември и пред закусвалня Ритон наслагали едни бордюри нескопосано. Толкова ли не може да опазите новите булеварди до като поне са в гаранция? Защо не задължавате строителите да копаят с "къртица" под земята?

Отговори
10 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?