Следвайте ни

Кметът следи под лупа Водния проект след като кола пропадна в "Кършияка"

viber icon

Кметът Здравко Димитров направи вчера изненадваща инспекция на ремонтните дейности на улици в район „Северен“, включени във Водния проект.  Ден преди това се разбра, че в един от изкопите е пропаднала лека кола.

Градоначалникът провери на място как се работи на  ул. „Полковник Дрангов“ и дали строителите  изпълняват стриктно графика. С няколко багера работниците  заравняваха трошен камък и подготвяха терена за полагане на първия слой асфалт. Преди това изцяло са сменили водопровод и канализацията.

Пред ръководителя на проекта инж. Ивайло Сираков Димитров настоя строителите  в максимално кратки срокове и с високо качество да завършат ремонта, за да  спестят неудобствата  на гражданите.

Съгласно изискванията на Водния проект на над 70 улици и булеварди в  „Северен“ ще бъде  подменена отводнителната система, а улиците и тротоарите ще имат нова настилка. Веднага след приключване на ремонта на ул. „Полк. Дрангов“ строителите продължават по улица „Добротич“.

В момента по Водния проект се работи на няколко места в района, уточни инж. Сираков. Това са „Поп Тачо“, „Абоба“, „Ях Хус“, „Драгота“, „Петър Шилев“, „Стефан Ботев“, Неофит Рилски“. До  края на годината се очаква да приключи строителството и подмяната на ВиК мрежата на улиците в карето между ул. „Васил Левски“, ул. „Победа“, бул. „Марица“-север и бул. „България“.

В проверката участваха  зам.-кметовете Йордан Ставрев и Тодор Чонов. Предстоят още инспекции, като кметът Здравко Димитров заяви, че стриктно ще следи за строителните работи по важния за града и пловдивчани Воден проект.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

да попитам?

да попитам?

03.09.2020 | 10:30

По бул. Дунав няма ли да започне някаква дейност или пак ще се изпусне програмния период и пак провал?

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?