Следвайте ни

Кметът се срещна с протестиращите от Кючук Париж ВИДЕО

viber icon

"Долу ръцете от зелените площи. Не искаме бетон" с тези скандирания и освирквания  започна протестът на жителите от Кючук Париж пред общината. 


Гражданите за пореден път се обявяват против строежа  зад т. нар. Юбилеен блок. По думите им  част от негативите на едно такова застрояване идват от съществуващата инфраструктура. "Водопроводната, канализационната и пътна мрежи  не са оразмерени за таква интензивност на застрояване", казват протестиращите.


Имотът е собственост на пловдивски предприемач, чиято строителна компания има подготвен и одобрен проект. След реституцията имотът е преминал през няколко собственици, като последният е PIMK Build.


Проектът включва изграждане на жилищна кооперация с три корпуса. Там ще има  148 апартамента и над 160 паркоместа. Освен това собственикът е предвидил облагородяване на площта и детска площадка.


Гражданите обаче искат запазване на зелената площ така както изглежда сега.


Преди минути при тях дойде кметът Здравко Димитров и покани представители на гражданите в сградата на общината да обсъдят исканията им.

Те ще настояват градоначалникът  да спре строителството в междублоковото пространство. Димитров бе категоричен, че ще направи всичко възможно да реши проблема, но със законови средства.

 Снимки: Атанас Кънев 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?