Следвайте ни

ВИДЕО Кметът събира инвеститора и протестиращите за терена в „Южен“

viber icon

Среща между протестиращите, кмета и инвеститора ще търси решения за спора в Кючук  Париж за строежа зад т. нар. Юбилеен блок. Тя ще се състои в понеделник в 13 часа. Това стана ясно след срещата на градоначалника и протестиращите, която продължи  около час.

Кметът  подчерта, че  проблемът е наследен от години и чак сега излиза наяве. Теренът е бил пригоден за строеж на детска градина до 1985г. След това се променя неговият статут, като е предвиден за комплексно застрояване. Действащият план е променен през 2005 година. Тогава теренът е преобразуван за жилищно строителство. Разрешението за строеж пък е от 14 януари 2019 г.

"На хората ще бъдат предоставени абсолютно всички документи, касаещи парцела. Надяваме се, да се стигне до консенсус, защото дори и на мен не ми е приятна тази ситуация“, каза Здравко Димитров.

Протестиращите са категорични, че не са били уведомени за промяната статута на имота. Очаква се на срещата с инвеститора да бъде предложено, ако има строителство, то да бъде по-ниско.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?