2374

Кметът с добра новина за Бетонния мост

Националната компания „Железопътна инфраструктура” ще строи ново пътно-транспортно съоръжение на мястото на сегашния Бетонен мост в сервитутната зона на жп линията. Общината ще поеме останалата част – развръзките с другите артерии на Пловдив. 

Това съобщи неочаквано след сесията кметът Здравко Димитров. До този момент НКЖИ не е поемала писмен ангажимент за моста.

Той уточни, че по болезнената за града тема е водел разговори с генералния директор на компанията Красимир Папукчийски. Той обаче наскоро беше освободен и на поста в началото на януари е назначен  нов шеф Златин Крумов. Въпросът с финансирането ще бъде поставен пак.

"Пловдив трябва да има тази важна пътна връзка", повтори и потрети кметът. Той отправи критика към предишния мандат, като разказа, че когато беше областен управител при него неведнъж са били провеждани срещи с ръководството на НКЖИ и Красимир Папукчийски няколко пъти е задавал въпрос защо местната власт няма интерес към проекта, в който е включен пробивът под гарата. 

Бетонният мост е на НКЖИ и, както „Марица” вече писа, е предвиден за събаряне, след като се построи пробивът под Централна гара. Срокът за завършването на подлеза между бул. „Васил Априлов” с ул. „Димитър Талев” и „Македония” е краят на 2023 г. и строителите бързо напредват.

 

 Според зам.-шефа на Общинския съвет доц. Ангел Иванов /БСП/ пробивът под гарата изобщо няма да реши големия проблем с трафика между районите „Южен” и „Централен”. „Сега има три пъътни артерии – Коматевско шосе, Бетонния мост и надлез „Родопи”. Като съборят моста и има пробив под гарата, пак ще има три пътни връзки, а в същото време се инвестират огромни средства”, счита доц Ангел Иванов.

Снимки от Наташа Манева

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
10 коментара
Имай чувство за самосъхранение кмете

Имай чувство за самосъхранение кмете

11.02.2022 | 11:14

Кмете,ако направиш безумието да събориш бетонния мост ,по-добре е да емигрираш в някой от хотелите на Тотев в Гърция

Отговори
3 0
Жан

Жан

10.02.2022 | 20:56

Честит имен ден ,уважаема г-жо Йеремиева.Пловдив се нуждае от екологично чист транспорт.Имаше тролейбуси ,можеха за останат ,както е във Варна ,Бургас,Стара Загора ,София и др.По широките булеварди -да се прекарат трамнайни линии и два или три лъча вътрешноградски S-bahn.

Отговори
3 1
Жан

Жан

10.02.2022 | 20:51

Честит имен ден ,уважаема г-жо Йеремиева.

Отговори
2 0
Баба Гинче

Баба Гинче

10.02.2022 | 19:34

Този с физиономията на селски каруцар с два пръста челце и две гънки в мозъка е време да хваща къра, че както я подкарал скоро Пловдив, ще стане част от община Родопи!

Отговори
4 2
Само за мислещи и КОЙ лъже кмета или Марица?

Само за мислещи и КОЙ лъже кмета или Марица?

10.02.2022 | 17:33

" Готов е планът за важна пътна връзка в Пловдив, вижте новото трасе на ул. "Кукуш"" - 09.02.2022 | 14:45 Валентина Йеремиева 5230 прегледа 8 коментара Къде е моста?

Отговори
5 3
Буферите на масло

Буферите на масло

10.02.2022 | 15:32

Буферите да правят каквото си искат. Моста да не го закачат, че да не виснат под него.

Отговори
15 4
Филибелия

Филибелия

10.02.2022 | 15:28

За първи път комунягата Ангел Иванов да има право,че основните линии Център-Юг си остават пак три,колкото са и сега.Защо тогава е нужно да се прави пробив под централна гара.Сигурно за да се откраднат / усвоят/ едни пари.

Отговори
19 4
Не едни

Не едни

10.02.2022 | 15:32

А много пари

Отговори
13 5
"ЕПЗЕХ" = Едни Пари За Едни Хора

"ЕПЗЕХ" = Едни Пари За Едни Хора

10.02.2022 | 17:51

Познатата схема на агитки ортаци от крадливата ГЕРБава КлептоКрация "ЕПЗЕХ". Парите както и да е, но пакостите нанесени от ЖП-то над Града =съсипване до непроходимост на цяла централна грдска част пред -и отвъд- гарата с рампи, подпорни стени, стълбища и пикалници от което некадърният СелСъвет не умее или не иска да ни защити= са възмутителни и предизвикват възстание, Народен Съд, строги но справедливи присъди и ...разстрел. За стрелковия взвод съм първи доброволец. ДОЛО ДАЛАВЕРАТА

Отговори
7 5
Дойчо Велев

Дойчо Велев

10.02.2022 | 14:43

Ми вече този Папукчийски го няма! Така, че разговорите, които ги е правил са си отишли с него! Сега да разговаря с новия директор и с министъра и ако има резултат да се похвали! Време е да престанат с празните приказки! Вече ги няма Калинките на герберастите, ще трябва да търсят другаде подкрепа! Но като ги знаят, какви са барливи и фалшиви никой няма да им хване вяра и да им даде пари!

Отговори
16 7

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?