Следвайте ни

Здравко Димитров си купи икона от Панаира на занаятите СНИМКИ

viber icon

След срещата с премиера Бойко Борисов кметът на Пловдив Здравко Димитров реши хем да подпомогне родното производство, хем да разбере как върви търговията на панаира на занаятите. И така разхождайки се по главната, заедно с директора на Старинен Пловдив Богомил Грозев, се впусна в уикенд шопинг.

Градоначалникът разгледа всички сергии на панаира на занаятите и си поговори с търговците. Като истински ценител на изящното изкуство той се впечатли най-силно от керамиката и бижутата, но за себе си избра икона. Това не е изненада, имайки предвид, че не веднъж Димитров е показвал, че е вярващ човек и за всичко се уповава на Бога.

Кметът попита върви ли търговията. Занаятчиите му отговориха, че пловдивчани са ценители на красивото – купуват малко, но стойностни неща.

Много пловдивчани го спираха, ръкуваха се с него, а някои си правеха и селфита. Минавайки покрай щанда за бижута, изработени от художничка от Добрич, малко момиче отмести поглед от украшенията и се обърна към кмета. Приветливо го поздрави и подавайки му грациозно ръка също се здрависа с него.

В панаира на занаятите на Малката главна участват над 70 занаятчии. Техните произведения могат да бъдат разгледани и закупени до 5 юли.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Тотю

Тотю

04.07.2020 | 19:30

Хайде всичките тролчета на онзи с хитрите очички, марш към вашият сайт Пловдив24!

Отговори
5 3
Батко

Батко

04.07.2020 | 18:19

За какво му е икона на тоя безбожник

Отговори
5 5
Пловдив 2 Ха-хааааа.

Пловдив 2 Ха-хааааа.

04.07.2020 | 17:38

Ха- хаааааааа

Отговори
4 5
Пловдив

Пловдив

04.07.2020 | 17:38

Браво! Много работа е свършил Голямо събитие. На фона на нестихваката му дейност!

Отговори
7 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?